ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στερεά Ελλάδα: 16 συλλήψεις σε στοχευμένους ελέγχους

Στερεά Ελλάδα: 16 συλλήψεις σε στοχευμένους ελέγχους

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (24/4/2015), από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Ειδικότερα, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων, της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και εν γένει στην αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Επιπλέον η συγκεκριμένη δράση είχε ως στόχο την δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, την προσαγωγή υπόπτων, την σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο της εξόρμησης , προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: 680 άτομα καθώς και 471 οχήματα.

Προσήχθησαν: 45 άτομα

Συνελήφθησαν: 16 άτομα

Κατασχέθηκαν: 48 νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους, 23 κιλών και 981 γραμμαρίων, στο Καρπενήσι Ευρυτανίας.

Βεβαιώθηκαν συνολικά : 196 παραβάσεις

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Τονίζεται ότι οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, καθώς και την αυξημένη αστυνομική παρουσία, ενώ θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις