ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Διάψευση Πανούση για έγγραφο - βόμβα που αφορά στις φυλακές Κορυδαλλού

Διάψευση Πανούση για έγγραφο - βόμβα που αφορά στις φυλακές Κορυδαλλού

Διαψεύδει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δημοσίευμα που τον θέλει να έχει στείλει έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ζυμώσεις κρατουμένων για τρομοκρατία και βαρυποινιτών στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σημερινό (20/05) δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει ότι μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Κορυδαλλού, υπάρχει αλισβερίσι βαρυποινιτών και κρατουμένων για τρομοκρατία, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ότι μπορεί να οργανωθεί το επόμενο διάστημα, τρομοκρατικό χτύπημα ή έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου, μέσα από τις φυλακές.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο επίσης για χρήση τάμπλετ και λάπτοπ μέσα στα κελιά, για έλεγχο των βαρυποινιτών σε ολόκληρες πτέρυγες και για αγορά τεχνολογικών μέσων για τα οποία υπάρχει «τιμοκατάλαγος».

Τα στοιχεία, σύμφωνα με την εφημερίδα συγκεντρώθηκαν από το δίκτυο πληροφοριών που έχουν υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, στις «κόκκινες» πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού.

Μεταξύ αυτών των πληροφοριών βρίσκονται και σημειώσεις που έδειξαν ότι κρατούμενοι ήταν αυτοί που αποφάσισαν ακόμα και για το όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο Α.Τ. Ιτέας.

Με ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, διαψεύδει το δημοσίευμα που τον θέλει να έχει στείλει έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης με το οποίο προειδοποιεί για την κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης δεν έχει αποστείλει έγγραφο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τις φυλακές Κορυδαλλού, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας.»

Σχετικές ειδήσεις