ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση των ληστών του Διστόμου

Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση των ληστών του Διστόμου

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr στη Νέα Αγχίαλο δεν συνελήφθη ο Γιώργος Πετρακάκος, αλλά ο αντιεξουσιαστής Γρηγόρης Τσιρώνης.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των συλληφθέντων στη Νέα Αγχίαλο σήμερα Σάββατο 30 Μαΐου.

Αν και αρχικά τα στοιχεία που έφταναν από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία έκαναν λόγο για τη σύλληψη του Σπύρου Χριστοδούλου και του Γιώργου Πετρακάκου, των δυο εκ των τριών ληστών του Διστόμου, ωστόσο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο δεύτερος συλληφθείς είναι ο Γρηγόρης Τσιρώνης, μέλος των «ληστών με τα μαύρα».

kataz1

Ο Γιώργος Πετρακάκος εξακολουθεί να αναζητείται.

Ποιος είναι ο Τσιρώνης

Ο 27χρονος Γρηγόρης Τσιρώνης δεν συμμετείχε στην ληστεία του Διστόμου, όπως οι άλλοι δύο ληστές, αλλά ήταν μέλος της συμμορίας «οι ληστές με τα μαύρα».

Οι πέντε «ληστές με τα μαύρα» διέπραξαν- από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006 - επτά ληστείες τραπεζών στην Αθήνα με συνολική λεία που προσέγγιζε τις 700.000 ευρώ, ενώ το 2009 τρία από τα μέλη της, ο Σίμος Σεϊσίδης, ο αδελφός του Μάριος και ο -συλληφθείς πλέον- Γρηγόρης Τσιρώνης, είχαν επικηρυχθεί έναντι 600.000 ευρώ.

Όλοι οι ληστές φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες, ενώ σε όλες τις ληστείες υπήρχε ένας χρονομέτρης της ληστείας κατ' αντιγραφή σεναρίου μιας αμερικανικής ταινίας.

Στις 16 Ιανουαρίου 2006 στην προσπάθειά τους να ληστέψουν τράπεζα στην οδό Σόλωνος αντάλλαξαν πυροβολισμούς με αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 29χρονος Ιωάννης Δημητράκης, μέλος της ένοπλης ομάδας. Ύστερα από έρευνες της Ασφάλειας Αττικής κατηγορήθηκαν από τις δικαστικές αρχές για συμμετοχή στη «συμμορία με τα μαύρα» οι προαναφερθέντες καταζητούμενοι.

Τα τελευταία χρόνια τόσο οι αδελφοί Σεϊσίδη, όσο και ο Τσιρώνης είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν ελάχιστες πληροφορίες για τις κινήσεις των καταζητουμένων.

Εδώ και δυο μήνες έφταναν στην Αντιτρομοκρατική συνεχώς πληροφορίες για τους ληστές του Διστόμου και την παρουσία τους σε περιοχή της Θεσσαλίας.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες αξιόπιστες πηγές έκαναν λόγο για πιθανή συνάντηση του διαβόητου Βασίλη Παλαιοκώστα με τους Σπύρο Δραβίλα, Σπύρο Χριστοδούλου και το Γιώργο Πετρακάκο, στο Βόλο. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ήταν άλλωστε πεπεισμένοι ότι ο Παλαιοκώστας διατηρούσε επαφές με τους ληστές.

Αμέσως στην Αντιτρομοκρατική σήμανε συναγερμός και στήθηκε επιχείρηση για να φτάσουν στα ίχνη των ληστών του Διστόμου που θα τους οδηγήσουν στο «φαντομά» Βασίλη Παλαιοκώστα.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής «χτένισαν» την περιοχή του Βόλου και κατάφεραν να εντοπίσουν τη διώροφη μονοκατοικία στην περιοχή της Χρυσής Ακτής στην Ν. Αγχίαλο του Βόλου.

Οι αστυνομικοί έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι των ληστών του Διστόμου και περίμεναν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν, συνάντησή τους με τον επικηρυγμένο καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα.

2303350

Πώς έφτασαν στο κρησφύγετο των τριών κακοποιών

Για τέσσερις ημέρες οι αστυνομικοί παρέμεναν έξω από τη μονοκατοικία, προσπαθώντας να «αναγνωρίσουν» στα πρόσωπα των ενοίκων, τους καταζητούμενους ληστές του Διστόμου.

Αν και η συναντήση με το Παλαιοκώστα δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι οι καταζητούμενοι προετοίμαζαν ληστεία σε χωριό της Λάρισας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, αποκάλυψε το στοιχείο που οδήγησε την Αντιτρομοκρατική στη σύλληψη των κακοποιών.

Αυτό δεν ήταν άλλο από το Nissan Navara το οποίο εθεάθη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στον Βόλο και στο οποίο επιβιβάστηκε άτομο το οποίο προσομοίαζε με 34χρονο καταζητούμενο για ληστεία, υπόθαλψη εγκληματία, κλοπή, πλαστογραφία και άλλα αδικήματα, ο οποίος ήταν συνεργός του καταζητούμενου με Ένταλμα Σύλληψης Βασίλη Παλαιοκώστα. Οι αστυνομικοί το ακολούθησαν μέχρι τη διώροφη κατοικία στην περιοχή της Χρυσής Ακτής Παναγιάς και στις 16:00 ξεκίνησε η επιχείρηση σύλληψης.

Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το σπίτι και περίμεναν κίνηση από τους καταζητούμενους.

Οι δυο από τους ληστές όταν κατάλαβαν πως το σπίτι είναι περικυκλωμένο και δεν υπήρχε δίοδος διαφυγής, βγήκαν με τα χέρια ψηλά, άοπλοι και παραδόθηκαν. Ο τρίτος συνεργός τους, όμως, ταμπουρώθηκε στο εσωτερικό και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών.

Όταν πια κατάλαβε πως ο κλοιός έχει σφίξει γύρω του έβαλε τέλος στην ζωή του με το όπλο του.

Εξακριβώθηκε ο νεκρός

Ο Σπύρος Δραβίλας είναι τελικά ο νεκρός δράστης, καθώς μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής δεν είχε εξακριβωθεί η ταυτότητά του.

Η απάντηση δόθηκε τα ξημερώματα από τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ, βάσει εξέτασης του DNA και των αποτυπωμάτων, ενώ η αυτοκτονία του έγινε με καλάσνικοφ που ο ίδιος έστρεψε στο κεφάλι του.

Στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν τρία καλάσνικοφ, για τα οποία θα πραγματοποιηθεί βαλλιστική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί σε ληστείες.

Σχετικές ειδήσεις