ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σε αστυνομικό κλοιό οι τράπεζες για την προστασία των συνταξιούχων

Σε αστυνομικό κλοιό οι τράπεζες για την προστασία των συνταξιούχων

Περισσότεροι από 800 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός μόνο στην Αττική για την προστασία των συνταξιούχων που δεν έχουν κάρτα και κάνουν αναλήψεις από τις τράπεζες.Έξω από κάθε υποκατάστημα βρίσκονται δύο πεζοί αστυνομικοί, ενώ περιπολούν ομάδες ΔΙΑΣ, Άμεση Δράση αλλά και άνδρες της ασφάλειας με συμβατικά αυτοκίνητα.

Οι εντολές που έχουν δοθεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι αστυνομικοί να προσέχουν τους συνταξιούχους και εάν τους το ζητήσουν να τους συνοδεύουν με ασφάλεια μέχρι το σπίτι τους.
Το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας με τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Αττική περιλαμβάνει: 125 περιπολικά, 95 ομάδες ΔΙΑΣ ανά 8ωρο, 20 ομάδες ΟΠΚΕ και 50 συμβατικά συμβατικά οχήματα όλο το 24ωρο, ενώ λειτουργεί και η νέα τηλεφωνική γραμμή 11188 για τους πολίτες.

Μέχρι στιγμής επικρατεί ηρεμία και δεν έχει καταγραφεί κάποιο σοβαρό επεισόδιο στις τράπεζες σε ολόκληρη τη χώρα. Οι αστυνομικοί όμως βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί.

Όπως λένε αξιωματικοί, υπάρχει κίνδυνος να αυξηθούν οι ληστείες σε σπίτια, αφού οι κακοποιοί γνωρίζουν ότι αρκετοί έχουν τραβήξει χρήματα από τις τράπεζες και τα έχουν κρύψει στα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να αποτελούν εύκολο στόχο,ειδικά οι ηλικιωμένοι.

Σχετικές ειδήσεις