ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πτολεμαΐδα: Έκρυβε οπλοστάσιο αλλά και πολλά αρχαία αντικείμενα (photos)

Πτολεμαΐδα: Έκρυβε οπλοστάσιο αλλά και πολλά αρχαία αντικείμενα (photos)

Μεγάλες ποσότητες πολεμικού υλικού αλλά και αντικείμενα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι ενός 57χρονου δικηγόρου στην Πτολεμαΐδα.

Σε εγκαταλελειμμένο σπίτι συγγενή του στην Πτολεμαΐδα κατηγορείται ότι έκρυβε ένας δικηγόρος, μεγάλες ποσότητες πολεμικού υλικού αλλά και αρκετά αρχαία αντικείμενα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψή του την Παρασκευή (28/8) αλλά την ανακοίνωσε σήμερα, τρεις ημέρες μετά, στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 οπλοβομβίδες, 5 πολεμικά τυφέκια, ένα υποπολυβόλο, 2 περίστροφα, 63 επιθετικές και αμυντικές χειροβομβίδες, άλλες 37 χειροβομβίδες άλλων τύπων, περισσότερα από 62.000 φυσίγγια, διάφορες μεταλλικές συσκευασίες με εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, 41 μεταλλικά κουτιά με πλήθος εξαρτημάτων και ανταλλακτικών στρατιωτικού υλικού, φωτοβολίδες κ.ά.

Επίσης, κατασχέθηκαν δύο ακέραιοι πήλινοι κάνθαροι, με γραπτή διακόσμηση τύπου «Δυτικής κλιτύος», ένας ακέραιος πήλινος ερυθρόμορφος κρατήρας, δύο ακέραια πήλινα μονόμυξα λυχνάρια, ένα άωτο σκυφίδιο, δύο τμήματα μεταλλικού (μολύβδινου) αγγείου, ένα ακέραιο ασημένιο στρεπτό βραχιόλι και μία ακέραια χάλκινη οκτώσχημη πόρπη.

Ο 57χρονος δικηγόρος που μένει στη Θεσσαλονίκη και διατηρεί σπίτι στην Πτολεμαΐδα, θα οδηγηθεί την Τρίτη (1/9) στον αρμόδιο εισαγγελέα Κοζάνης.

Στις έρευνες της υπόθεσης συμμετείχε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από τη Θεσσαλονίκη αλλά μέχρι στιγμής δεν προέκυψε σύνδεση του συλληφθέντα με κάποια τρομοκρατική οργάνωση. Πάντως οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος και ο χρόνος απόκτησης των κατασχεθέντων.

Το πολεμικό υλικό που κατασχέθηκε παραδόθηκε προς φύλαξη στην αρμόδια στρατιωτική Μονάδα, ενώ τα αρχαία αντικείμενα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης.

Σχετικές ειδήσεις