ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΔΕΘ: Έρχονται οι αστυνομικοί με τα ποδήλατα!

ΔΕΘ: Έρχονται οι αστυνομικοί με τα ποδήλατα!

Στους δρόμους θα βγουν σύντομα οι αστυνομικοί με τα ποδήλατα, για να κάνουν περιπολίες στο κέντρο πέντε μεγάλων πόλεων της χώρας. Η πρώτη τους εμφάνιση θα γίνει στη ΔΕΘ.

Τέταρτη και… τυχερή; Για μια ακόμα φορά, μετά το 2002, το 2009 και το 2012, τίθεται σε εφαρμογή στην Ελλάδα η αστυνόμευση με ποδήλατα.

Κι αν τις τρεις προηγούμενες φορές δεν υπήρξε συνέχεια, τώρα όλοι πιστεύουν ότι οι αστυνομικοί –ποδηλάτες έρχονται για να μείνουν.

Η πρώτη τους «περιπολία» θα γίνει στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Εκεί, θα βρίσκονται δύο αστυνομικοί, φορώντας τη νέα καλοκαιρινή τους στολή με την μπλε βερμούδα, το ίδιου χρώματος μπλουζάκι με τα διακριτικά της ΕΛ. ΑΣ, το κράνος, τα γάντια αλλά όχι και το αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Η συγκεκριμένη καινοτομία, ήταν μεταξύ των εκκρεμοτήτων που είχαν μείνει από τις εξαγγελίες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση η οποία τώρα υλοποιείται από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Ο θεσμός των αστυνομικών με τα ποδήλατα θα λειτουργήσει πιλοτικά σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά κέντρα και πεζόδρομους εμπορικής δραστηριότητας στην Αθήνα (Ακρόπολη-Πλάκα-Μοναστηράκι), στη Θεσσαλονίκη, στη Ρόδο, στα Χανιά και το Ναύπλιο.

Σχετικές ειδήσεις