ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα ντοκουμέντα από την αγροικία - κρησφύγετο του Πετρακάκου στο Μώλο (pics)

Νέα ντοκουμέντα από την αγροικία - κρησφύγετο του Πετρακάκου στο Μώλο (pics)

Δείτε φωτογραφίες από τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο κρησφύγετο του Γιώργου Πετρακάκου στην Αγία Τριάδα, στο Μώλο Φθιώτιδας.

Μετά τα όπλα που βρέθηκαν χθες Δευτέρα (28/9), η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εντόπισε σήμερα καλά κρυμμένες στο χώμα, κάρτες μνήμης κι ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο αστυνομικού.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής αναμένεται να κάνουν «φύλλο και φτερό» τις κάρτες μνήμης για την ύπαρξη τυχόν προκηρύξεων ή σχεδιαγραμμάτων από πιθανούς επόμενους στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, δεν υπάρχει σύνδεση των όπλων που είχαν βρεθεί θαμμένα στην αυλή της γιάφκας στον Μώλο Φθιώτιδας, με κάποια εγκληματική ενέργεια.

Η Αντιτρομοκρατική πάντως θεωρεί ότι υπάρχει σύνδεση του Πετρακάκου και των συνεργατών του με την «Ομάδα Λαΐκών Αγωνιστών» και θα επιχειρήσει να την επιβεβαιώσει μέσω DNA και αποτυπωμάτων που θα πάρει από τα όπλα.

Στο αντιαρματικό RPG, δεν μπορεί να γίνει βαλλιστική εξέταση καθώς στην επίθεση στην οποία χρησιμοποιήθηκε κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, στη Λεωφόρο Συγγρού, υπήρξε πρόβλημα και δεν εκτοξεύτηκε η ρουκέτα ενώ δεν υπάρχουν αντίστοιχα στοιχεία και από την επίθεση στα γραφεία της Mercedes στη Βαρυμπόμπη.

Στο μεταξύ, η Αντιτρομοκρατική αναζητά γιάφκα του Γιώργου Πετρακάκου στην Αθήνα καθώς θεωρεί ότι δεν μπορεί να έχει σε τόσο μεγάλη απόσταση (Φθιώτιδα) όλο το... οπλοστάσιό του. Είναι πολύ πιθανό ο ίδιος ή κάποιος από τους συνεργούς του να έχει νοικιάσει διαμέρισμα στην Αθήνα, με κάποια από τις πλαστές ταυτότητες που είχαν βρεθεί κατά την αστυνομική επιχείρηση στο Βόλο, όταν και είχε συλληφθεί ο Πετρακάκος μαζί με δύο ακόμα άτομα.

Από τα νέα ευρήματα που ανακάλυψαν οι αστυνομικοί εκτός από τις κάρτες μνήμης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παραουσιάζουν ταομοιώματα χεριών από σιλικόνη, τα οποία ο Πετρακάκος και οι συνεργοί του φορούσαν για να μην αφήνουν αποτυπώματα και DNA.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Υπενθυμίζονται οι τηλεφωνικοί αριθμοί κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δείτε φωτογραφίες από τα νέα ντοκουμέντα στην παραπάνω gallery.

Σχετικές ειδήσεις