ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τούρκος διακινητής μετέφερε στη Μυτιλήνη 1.000 μετανάστες σε ένα Σαββατοκύριακο (pics)

Τούρκος διακινητής μετέφερε στη Μυτιλήνη 1.000 μετανάστες σε ένα Σαββατοκύριακο (pics)

Περισσότερους από χίλιους μετανάστες και πρόσφυγες μετέφερε στη Μυτιλήνη με το ξύλινο σκάφος του το περασμένο Σαββατοκύριακο Τούρκος διακινητής, εισπράττοντας περισσότερα από 1.500 ευρώ από τον καθένα.

Ήταν μάλιστα τέτοιο το θράσος του που κατά την άφιξη του στη βόρεια Λέσβο φωτογραφίζονταν σίγουρος για την πράξη του! Οι φωτογραφίες του Πέτρου Τσακμάκη αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Τελικά, το απόγευμα της Δευτέρας (12/10/2015), συνελήφθη από στελέχη του Λιμενικού Σώματος που περιπολούσαν στην περιοχή μαζί με στελέχη της FRONTEX. Σύμφωνα με πληροφορίες το δουλεμπορικό σκάφος, κινούμενο στη διαδρομή από τα απέναντι Μικρασιατικά παράλια και συγκεκριμένα από την περιοχή Μπεχράμ Καλά (αρχαία Άσος) στην Εφταλού της Λέσβου, είχε μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. Εντοπίστηκε και τέθηκε υπό παρακολούθηση. Οι διωκτικές αρχές τον άφησαν πρώτα να αποβιβάσει τους φυγάδες από τα απέναντι παράλια, προκειμένου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και στη συνέχεια τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν.

Ο φωτογραφικός φακός του Πέτρου Τσακμάκη κατάφερε να απαθανατίσει το γεγονός το περασμένο Σαββατοκύριακο σε ένα από τα ταξίδια του, την ώρα που ο Τούρκος διακινητής αποβίβαζε περισσότερα από 150 άτομα στην ακτή. Ανάμεσά τους ήταν και πολλά μικρά παιδιά.

Σχετικές ειδήσεις