ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εγκληματική ομάδα εξέδιδε και ξυλοκοπούσε νεαρές αλλοδαπές

Εγκληματική ομάδα εξέδιδε και ξυλοκοπούσε νεαρές αλλοδαπές

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας σωματεμπορίας αλλοδαπών γυναικών, έφτασε η Αστυνομία, μετά από καταγγελία 28χρονης Μολδαβής.

Ημέρες φρίκης ζούσαν αλλοδαπές νεαρές γυναίκες που είχαν πέσει στα «δίχτυα» εγκληματικής ομάδας, η οποία τις εκμεταλλευόταν και τις εξέδιδε με τη χρήση βίας.

Όπως αποκαλυφθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εντόπιζαν τα θύματά τους στη Μολδαβία και εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική κατάστασή τους και με την υπόσχεση ότι θα τις έφερναν στην Ελλάδα για να εργαστούν με μεγάλες απολαβές, έπειθαν τις κοπέλες να τους ακολουθήσουν.

Στην Ελλάδα πια, με τη χρήση σωματικής βίας και απειλών όχι μόνο κατά των ιδίων αλλά και των οικογενειών τους και με το πρόσχημα της ύπαρξης χρέους, τις ανάγκαζαν να εκδίδονται για λογαριασμό τους σε οίκους ανοχής, κρατώντας για τον εαυτό τους όλα τα χρήματα που εκείνες εισέπρατταν.

Μάλιστα αν οι γυναίκες αντιστέκονταν με οποιονδήποτε τρόπο ή όταν προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον έλεγχό τους, τις χτυπούσαν με ιδιαίτερη σκληρότητα. Σε μια περίπτωση δε, νεαρής κοπέλας που έμεινε έγκυος την αξανάγκασαν να κάνει άμβλωση.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκαν τρία διαμερίσματα, στα οποία κρατούνταν γυναίκες από τη Μολδαβία, θύματα σωματεμπορίας, ενώ συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Μολδαβίας και Αλβανίας, ηλικίας 26 και 41 ετών, αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις συνεργοί τους, ηλικίας 28, 29 και 32 ετών, όλοι υπήκοοι Μολδαβίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν για κύρια ανάκριση σε τακτικό ανακριτή.

Σχετικές ειδήσεις