ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΣΟΚ με δύο νέες υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας με παιδιά έως έξι ετών

ΣΟΚ με δύο νέες υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας με παιδιά έως έξι ετών

Δύο διαφορετικές υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, εξάρθρωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο παγκόσμιας επιχείρησης. Συνελήφθησαν δύο άτομα στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν χιλιάδες αρχεία με απίστευτα σκληρό περιεχόμενο και θύματα παιδιά έως έξι ετών!!!

Δύο δράστες με εφιαλτικά αρρωστημένο μυαλό. Ο ένας 36 ετών και ο άλλος 21. Χιλιάδες ανήλικα τα θύματά τους! Και εκατοντάδες οι χρήστες του διαδυκτίου οι οποίοι ως θεατές είχαν πρόσβαση στην σοκαριστική διακίνηση που δεν την χωρά ο ανθρώπινος νους!

Χρειάστηκαν αρκετοί μήνες στοχευμένων ερευνών, ώστε να εξιχνιαστούν οι υποθέσεις.

Παιδιά έως 6 ετών και ζώα!!!!

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για την πρώτη υπόθεση (με πρωταγωνιστή τον 36χρονο) διενεργήθηκαν διαδυκτιακές έρευνες σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων Ρ2Ρ, για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Από τον έλεγχο και την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης βρέθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι κατείχαν και διακινούσαν φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων.
Αμέσως ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η οποία έδωσε το πράσινο φως για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών κι έτσι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξέλιξε την έρευνα η οποία και κατέληξε στον 36χρονο δράστη!

Όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του (10/11/2015) παρουσία εισαγγελέα βρήκαν εκατοντάδες αρχεία με σκληρότατο οπτικοακουστικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία - σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας - αναπαριστούσαν ανήλικα παιδιά, ηλικίας έως και έξι (6) ετών περίπου, σε σεξουαλικές πράξεις με ενήλικες, καθώς επίσης και σε σεξουαλικές πράξεις με ζώα!!!

Πλέον αναμένονται και τα αποτελέσματα από την έρευνα ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή το οποίο κατασχέθηκε και θα ερευνηθεί από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

ΜΚΟ με έδρα την Αμερική ενημέρωσε για τον 21χρονο δράστη!

Στην περίπτωση του 21χρονου, όλα ξεκίνησαν όταν στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασαν σοβαρές καταγγελίες από ΜΚΟ που εδρεύει τις ΗΠΑ, για χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα οι οποίοι κατείχαν και διακινούσαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Την Πέμπτη (12/11/2015) πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του νεαρού. Εκεί κατασχέθηκαν: τρεις σκληροί δίσκοι, ένα usb, πενήντα χιλιάδες αρχεία(!!!) με σκληρό οπτικοακουσικό υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) παιδικής πορνογραφίας κάτω των 15 ετών με ενήλικους αλλά και ανήλικους.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας «ανευρέθηκε εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό, μέσω του οποίου ο 21χρονος είχε πρόσφορο προς θέαση υλικό πορνογραφίας ανηλίκων προς χρήστες συγκεκριμένης ιστοσελίδας και το οποίο του παρείχε τη δυνατότητα να κρατάει είτε στιγμιαίες απεικονίσεις (print screens) είτε βίντεο από τους τυχαίους χρήστες, που συνδέονταν μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας».

Και οι δύο δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Σχετικές ειδήσεις