ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έρευνες και στην Αττική για το κύκλωμα που προωθούσε μετανάστες από τη Λέσβο

Έρευνες και στην Αττική για το κύκλωμα που προωθούσε μετανάστες από τη Λέσβο

Έρευνες και στην Αττική διενεργούνται από την Δίωξη οργανωμένου εγκλήματος και την Ασφάλεια Αττικής, για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος που κατήρτιζε πλαστά έγγραφα και διακινούσε αλλοδαπούς από την Μυτιλήνη προς την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί έξι άτομα στην Μυτιλήνη, όλα πακιστανικής υπηκοότητας, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ταξιδιωτικό γραφείο, το οποίο φέρεται ότι συμμετείχε στην πλαστογράφηση των δικαιολογητικών, για πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι έφταναν από την Τουρκία και δεν είχαν ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές. Στην συνέχεια, το συγκεκριμένο γραφείο εξέδιδε τα εισιτήρια για τον Πειραιά.

Τα μέλη του κυκλώματος αποκόμιζαν μεγάλα κέρδη από την προώθηση των αλλοδαπών με τον παραπάνω τρόπο, καθώς μπορεί να εξασφάλιζαν σε εκατοντάδες άτομα την ημέρα την προώθησή τους από την Λέσβο, με αμοιβή που έφτανε και τα 500 ευρώ για τον καθένα.

Η ομάδα της Μυτιλήνης, φαίνεται πως είχε και παράρτημα στην Αττική.

Σημειώνεται ότι στην αρχική φάση της αστυνομικής έρευνας συμμετείχαν και η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ, για τυχόν σύνδεση του κυκλώματος με τζιχαντιστές, αλλά τελικά την προανάκριση διενεργεί η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Μυτιλήνης.

Μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης αναμένονται ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικές ειδήσεις