ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τρομοκρατική επίθεση Παρίσι: Στην Αθήνα ήταν τον Γενάρη ο εγκέφαλος του μακελειού!

Τρομοκρατική επίθεση Παρίσι: Στην Αθήνα ήταν τον Γενάρη ο εγκέφαλος του μακελειού!

Τα δύο κρησφύγετα που διατηρούσε στην Αθήνα ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπτελχαμίντ Αμπαούντ, φαίνεται πως εντόπισε η γαλλική αστυνομία με την συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Αμπαούντ –μέχρι τουλάχιστον τον περασμένο Γενάρη- βρισκόταν στην Αθήνα!

Δημοσίευμα της «Καθημερινής», υποστηρίζει πως γενετικό αποτύπωμα που εστάλλη από τους Γάλλους στις διωκτικές αρχές της χώρας μας, ταυτοποιήθηκε με «ορφανό» ίχνος DNA το οποίο υπήρχε στη βάση δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Να επισημάνουμε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχετική επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της ΕΛΑΣ. Επίσης, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το DNA στάλθηκε με κωδικούς και ως τέτοια έγινε και η ταυτοποίηση με το «ορφανό» γενετικό αποτύπωμα της ΕΛΑΣ.

Το γενετικό αυτό αποτύπωμα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συλλεχθεί από δύο διαμερίσματα σε Παγκράτι και Σεπόλια όπου είχαν πραγματοποιηθεί έρευνες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης Ελλάδας και Βελγίου για την εξάρθρωση τζιχαντιστών που σχεδίαζαν επιθέσεις στο Βέλγιο.

Κατά ορισμένους εκτιμητές, φαίνεται πια να επιβεβαιώνεται το «σενάριο» που ήθελε τον συντονισμό αιματηρών επιθέσεων στο Βέλγιο και τη Γαλλία, να συντονίζεται από την… Αθήνα!

Τα κρησφύγετα

Από τις έρευνες του περασμένου Ιανουαρίου σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Αστερόπης 9 στο Παγκράτι, είχαν συλληφθεί δύο αλλοδαποί ο ένας εκ των οποίων είχε εκδοθεί στο Βέλγιο. Στην κατοχή του είχε βρεθεί ένα κινητό τηλέφωνο μέσω του οποίου, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, αντάλλασσε κλήσεις με ισλαμιστές τρομοκράτες στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ανάλογη τακτική ακολουθήθηκε και μετά τον εντοπισμού του δεύτερου κρησφύγετου στα Σεπόλια. Τότε, δεν είχαν εντοπιστεί οι ένοικοι του διαμερίσματος. Πρόλαβαν να διαφύγουν, αφήνοντας όμως πίσω τους σημαντικά στοιχεία όπως πλαστές γαλλικές άδειες οδήγησης.

Από κείνες τις έρευνες είχαν συλλεχθεί και άλλα «ορφανά» δακτυλικά και γενετικά αποτυπώματα τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να συσχετίζονται και με άλλα άτομα που συμμετείχαν στο σχεδιασμό της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία.

Σχετικές ειδήσεις