ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ορεστιάδα: Χειροπέδες σε δύο διακινητές προσφύγων

Ορεστιάδα: Χειροπέδες σε δύο διακινητές προσφύγων

Σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις η αστυνομία της Ορεστιάδας κατάφερε να εντοπίσει χθες Κυριακή (6/12) πρόσφυγες που διακινούνταν παράνομα και να συλλάβει τους διακινητές τους.

Στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί του τμήματος συνοριακής φύλαξης Κυπρίνου, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν στην καρότσα ενός Ι.Χ. φορτηγού εντόπισαν 19 πρόσφυγες και προχώρησαν στη σύλληψη του οδηγού του, ενός 53χρονου Βούλγαρου.

Η δεύτερη περίπτωση ήταν πιο... επεισοδιακή. Στην Εθνική Οδό Ορεστιάδας - Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα στο ύψος του οικισμού Αμορίου, αστυνομικοί της ειδικής ομάδας δίωξης παράνομης μετανάστευσης έκαναν σήμα σε 30χρονο οδηγό Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου για να σταματήσει προκειμένου να πραγματοποιήσουν έλεγχο.

Εκείνος όμως όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά πάτησε γκάζι και συνέχισε την πορεία του, διωκόμενος από τους αστυνομικούς. Λίγα μέτρα μετά τη διασταύρωση του οικισμού Μάνδρας, σταμάτησε το αυτοκίνητό του και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, αλλά χωρίς επιτυχία καθώς συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν επτά Σύριοι πρόσφυγες ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι αυτο είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής, ενώ ο 30χρονος οδηγός του έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Σχετικές ειδήσεις