ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Την απειλούσε ότι θα «ανεβάσει» στο διαδίκτυο τις ιδιαίτερες στιγμές τους - Πώς συνελήφθη

Την απειλούσε ότι θα «ανεβάσει» στο διαδίκτυο τις ιδιαίτερες στιγμές τους - Πώς συνελήφθη

Στιγμές απόγνωσης έζησε μια γυναίκα ότανπρώην φίλος τηςάρχισε να την εκβιάζει ότι θα δημοσιοποιήσει ντοκουμέντα από τις ερωτικές τους συνευρέσεις.

Μια 43χρονη γυναίκα έπεσε θύμα εκβιασμού και εξύβρισης από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος είχε στην κατοχή του φωτογραφίες και βίντεο από τις προσωπικές τους ερωτικές στιγμές.

Όπως κατήγγειλε το θύμα στην Αστυνομία, ο 44χρονος είχε στην κατοχή του -χωρίς την συναίνεση και την συγκατάθεσή της- υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) ερωτικών στιγμών τους, για το οποίο την απειλούσε συνεχώς ότι θα το αναρτήσει στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 44χρονος είχε προμηθευτεί συσκευή εικονοληψίας και κατέγραφε τις προσωπικές τους στιγμές, χωρίς αυτή να το γνωρίζει. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να δημοσιεύσει -πάντα χωρίς την έγκρισή της- μέρος του οπτικοακουστικού υλικού, σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης βλάπτοντας έτσι την τιμή και την υπόληψη της.

Στα ίχνη του έφτασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από ψηφιακή έρευνα που την οδήγησε στο σπίτι του θύτη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο, στα οποία ήταν αποθηκευμένα σε ψηφιακή μορφή, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (εικόνες και βίντεο) της 43χρονης.

Ο 44χρονος συνελήφθη σήμερα Τετάρτη (06/01) το πρωί για για παράβαση της νομοθεσίας «Περί Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα», εξύβριση και απειλές κατ’ εξακολούθηση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις και προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο 44χρονος έχει εμπλοκή στην ανάρτηση των επίμαχων αρχείων εικόνας και ήχου στο διαδίκτυο ενώ ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις