ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χειροπέδες σε εκδότη και δημοσιογράφους για υποθέσεις εκβιασμού

Χειροπέδες σε εκδότη και δημοσιογράφους για υποθέσεις εκβιασμού

Σαν «βόμβα» έσκασε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η είδηση πως βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος εκβιαστών, οι οποίοι είχαν βάλει στο στόχαστρό τους στελέχη δημόσιων οργανισμών, επιχειρήσεων και τραπεζών.

Το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών προχώρησε μάλιστα στη σύλληψη ενός εκδότη και δύο δημοσιογράφων. Πρόκειται για έναν άνδρα 42 ετών, εκδότη εφημερίδας και ιδιοκτήτη άλλων μέσων ενημέρωσης, έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, ο οποίος μαζί με δύο δημοσιογράφους ηλικίας 35 και 50 ετών εκβίαζαν ΔΕΚΟ, τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, πλησίαζαν στελέχη απειλώντας τα πως θα δυσφήμιζαν τις υπηρεσίες τους αν δεν τους έδιναν κρατική διαφήμιση μέσω της εφημερίδας ή των sites που διατηρούσαν.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση λέγοντας πως όχι μόνο θα δυσφημήσουν την ίδια και τη δημόσια επιχείρηση, αλλά άφηναν να αιωρούνται και απειλές κατά της οικογένειάς της και του παιδιού της.

Η αστυνομία κάνει μάλιστα λόγο για εγκληματική οργάνωση, εγκέφαλος της οποίας φέρεται να είναι ο 42χρονος εκδότης.

Παράλληλα, οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και άλλοι στο συγκεκριμένο κύκλωμα εκβιαστών.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ένας από τους δημοσιογράφους υπέγραφε το θέμα που ανέδειξε σήμερα το left.gr σχετικά με το ρόλο της Google... για να πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!

Συγκεκριμένα, κατηγορούσε την εταιρία για «συνεργασία» με τις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της χώρας, προκειμένου να ρίξουν από την εξουσία τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς σύμφωνα με τη «λογική» του άρθρου του, η Google προωθούσε αντικυβερνητικά άρθρα!

«Σε πολιτικό επίπεδο η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι ακόμα σοβαρότερη, καθώς υπερπροβάλλονται sites με ταυτόσημες -σχεδόν- προσεγγίσεις σε θέματα επικαιρότητας, ενώ αποκλείονται άλλα με διαφορετικές οπτικές γωνίες. Με τον τρόπο αυτό υπερπροβάλλεται μια πτυχή της είδησης, αγνοούνται τεχνηέντως οι υπόλοιπες και χειραγωγείται η κοινή γνώμη», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο άρθρο, κατηγορώντας τον επιχειρηματικό κολοσσό για εμπλοκή σε πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο και χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Σχετικές ειδήσεις