ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Με σοφέρ και λιμουζίνα κυκλοφορούσε η Πόλα Ρούπα

Με σοφέρ και λιμουζίνα κυκλοφορούσε η Πόλα Ρούπα

Νέα στοιχεία για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού του Νίκου Μαζιώτη έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσο περνούν οι ημέρες.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΝΟΠΛΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ - ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Ένα σχέδιο της Πόλας Ρούπα, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή, ωστόσο, «ναυάγησε» μετά τη θαρραλέα αντίδραση του πιλότου του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη νοίκιασε λιμουζίνα και σοφέρ, με την οποία και κατευθύνθηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή της Ερμιονίδας, όπου και επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο. Με αυτό τον τρόπο ήθελε να δείξει πως πρόκειται για μία ευκατάστατη γυναίκα, η οποία δεν έχει σχέση… με την καταζητούμενη σύντροφο του Μαζιώτη.

Λίγα λεπτά αργότερα το ελικόπτερο απογειώθηκε… Προορισμός οι φυλακές Κορυδαλλού! Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Πόλα Ρούπα είχε σκοπό να κάνει μία μικρή στάση… στον Παρνασσό, εκεί όπου είχε δώσει ραντεβού με δύο ένοπλους.

Όπως όλα δείχνουν, η σύντροφος του Μαζιώτη, θα ανάγκαζε τον πιλότο να προσγειώσει το ελικόπτερο στον Παρνασσό, προκειμένου να επιβιβαστούν οι συνεργοί της, οι οποίοι θα αναλάμβαναν να «χτυπήσουν» τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού, κατά τη διάρκεια της απόδρασης του Μαζιώτη και άλλων τρομοκρατών. Μάλιστα, όταν θα έφταναν στον Κορυδαλλό, η Πόλα Ρούπα θα πετούσε στον Μαζιώτη από το ελικόπτερο μία βαλίτσα με οπλισμό.

Ωστόσο, τα σχέδιά της «ναυαγήσαν»…

Στην Πελοπόννησο ψάχνουν το κρησφύγετο της Ρούπα

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν επικεντρώσει τις έρευνες τους για τον εντοπισμό της καταζητούμενης Πόλας Ρούπα στην Πελοπόννησο.

Οι αξιωματικοί πιστεύουν ότι εκεί βρίσκεται το βασικό κρησφύγετο του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, το οποίο σχεδίασε την απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Η Ρούπα, όπως λένε οι αστυνομικοί, είχε σίγουρα συνεργούς στην απόδραση οι οποίοι αποτελούσαν την ομάδα υποστήριξης. Θα περίμεναν δηλαδή με όχημα σε συγκεκριμένο σημείο, όπου θα προσγειωνόταν το ελικόπτερο και θα επιβιβάζονταν η Ρούπα, ο Νίκος Μαζιώτης και οι υπόλοιποι τρομοκράτες που βρίσκονται στην ίδια πτέρυγα μαζί του και θα είχαν αποδράσει από τον Κορυδαλλό. Αυτό που προσπαθούν να ανακαλύψουν τώρα οι αστυνομικοί είναι πώς έγινε η συνεννόηση της Ρούπα με τους κρατούμενους, εάν δηλαδή έγινε με κινητό, μέσω διαδικτύου ή με πρόσωπο που έπαιξε τον ρόλο του «ταχυδρόμου»...

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξετάζουν το ενδεχόμενο ο διαβόητος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας να έχει βοηθήσει στην υπόθαλψη της Πόλας Ρούπα, αλλά και στο σχέδιο της απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού... Άλλωστε διαθέτει την «τεχνογνωσία» αφού το έχει κάνει με επιτυχία άλλες δύο φορές στο παρελθόν...

Χθες, Τρίτη (23/02/2016) ταυτοποίηθηκε το γενετικό υλικό της Πόλας Ρούπα στο ελικόπτερο, το οποίο και χρησιμοποίησε για την απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, το DNA της γυναίκας που επέβαινε στο ελικόπτερο, και το οποίο προέκυψε από την εξέταση κηλίδας αίματος που βρέθηκε στο πουκάμισο του πιλότου, ταυτοποιείται με το DNA που είχε βρεθεί κατά την ανάλυση βιολογικού υλικού:

- Σε τρίχα και ένα μάλλινο γάντι που βρέθηκαν σε δύο γιάφκες του Επαναστατικού Αγώνα στην Κυψέλη, στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας την 10-04-2010,

- Σε βιβλίο που βρέθηκε σε οικία, στην οποία διέμενε ο Νίκος Μαζιώτης μαζί με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα, στα Καλύβια Αττικής, τον Απρίλιο 2010, όπου συνελήφθησαν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα,

- Σε γάζα που βρέθηκε εντός Ι.Χ. αυτοκινήτου, που χρησιμοποιούσε ο Μαζιώτης, επίσης τον Απρίλιο 2010,

- Σε αντικείμενα πειστήρια (οδοντόβουρτσα, διακόπτης θερμοστάτη, αποτσίγαρα κ.α.), που βρέθηκαν σε διαμέρισμα στο Μαρούσι Αττικής, όπου διέμεναν ο Μαζιώτης μαζί με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα, τον μήνα Ιούλιο 2014.

Δείτε εδώ το χρονικό της απόπειρας απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη

Σχετικές ειδήσεις