ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σέρρες: Της απέσπασε 16.000 ευρώ με το πρόσχημα ότι θα αγόραζε χρυσές λίρες

Σέρρες: Της απέσπασε 16.000 ευρώ με το πρόσχημα ότι θα αγόραζε χρυσές λίρες

Νέους τρόπους βρίσκουν συνεχώς οι απατεώνες για να εξαπατούν τους ηλικιωμένους.

Θύμα αυτή τη φορά έπεσε μία ηλικιωμένη από τις Σέρρες όταν 54χρονη φέρεται να της απέσπασε τμηματικά 16.000 ευρώ, με το πρόσχημα ότι θα αγόραζε για λογαριασμό της χρυσές λίρες, λόγω υποτιθέμενης κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος και «κουρέματος» καταθέσεων.

Η απάτη αποκαλύφθηκε στις Σέρρες και για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 54χρονης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, η κατηγορούμενη είχε προσωπικές σχέσεις με την 84χρονη και μπαινόβγαινε στο σπίτι της. Γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση της ηλικιωμένης και με το πρόσχημα ότι επίκειτο τραπεζικό «κραχ», έπεισε την ανυποψίαστη γυναίκα να της παραδώσει τα χρήματά της, ώστε, αγοράζοντας -δήθεν- χρυσές λίρες, να σώσει τις οικονομίες της.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται κατόπιν καταγγελίας που έκανε στις Αστυνομικές Αρχές ο γιος της ηλικιωμένης, όταν διαπίστωσε ότι επρόκειτο περί απάτης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τον περασμένο Νοέμβριο και μέχρι τον προηγούμενο μήνα, η 54χρονη απέσπασε με τον συγκεκριμένο τρόπο 16.000 ευρώ, ενώ η ίδια κατηγορείται ότι άρπαξε από το σπίτι της 84χρονης χρυσαφικά αξίας 4.000 ευρώ, όπως επίσης 9 λίρες Αγγλίας, τις οποίες αντικατέστησε με απομιμήσεις, ώστε να μην γίνει αντιληπτή η κλοπή τους.

Απάτες και στην Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, το τμήμα Ασφάλειας Σταυρούπολης προχώρησε στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 46χρονου, ο οποίος κατηγορείται ότι εξαπάτησε το τελευταίο 6μηνο πέντε άτομα, με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα έχουν οφειλές σε ασφαλιστικές εταιρίες.

Στον ίδιο αποδίδεται και μία περίπτωση κλοπής, ενώ η συνολική του «λεία» ξεπερνάει τις 2.700 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις