ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Απάτη «μαμούθ» με τακτοποίηση ημιυπαίθριων – Πώς 42χρονος «έφαγε» 53.000 ευρώ

Απάτη «μαμούθ» με τακτοποίηση ημιυπαίθριων – Πώς 42χρονος «έφαγε» 53.000 ευρώ

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ένας 42χρονος ιδιοκτήτης τεχνικού γραφείου, ο οποίος κατάφερε να «φάει» από δεκάδες ανυποψίαστους… πελάτες του περισσότερα από 53.000 ευρώ.

Ποιο ήταν το κόλπο του; Υποσχόταν τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων, εισέπραττε χρήματα και στη συνέχεια, πριν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, γινόταν… καπνός.

Συνολικά 86 άτομα -κυρίως από τη δυτική Θεσσαλονίκη- που απευθύνθηκαν κατά το 2011 στο γραφείου του, επιθυμώντας να νομιμοποιήσουν ημιυπαίθριους χώρους, κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα απάτης, το ύψος της οποίας, σύμφωνα με τη δικογραφία, ανέρχεται σε 53.645 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 42χρονος αρχικά προσκόμιζε στα ανυποψίαστα θύματα έγγραφα, εκδοθέντα δήθεν από Υπηρεσίες και Τμήματα Πολεοδομίας της Θεσσαλονίκης, τα οποία αφορούσαν τις σχετικές διαδικασίες διευθέτησης. Στη συνέχεια, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά, που υποτίθεται ότι προορίζονταν για την κάλυψη του απαιτούμενου παράβολου, την πληρωμή δήθεν προστίμου και την αμοιβή του, κι αφού τα εισέπραττε γινόταν άφαντος.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης για παρόμοιες περιπτώσεις απάτης.

Σχετικές ειδήσεις