ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσπρωτία: Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών διαρρηκτών - Ο ένας ήταν δραπέτης φυλακών

Θεσπρωτία: Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών διαρρηκτών - Ο ένας ήταν δραπέτης φυλακών

Τέλος στη δράση τριμελούς σπείρας αλλοδαπών διαρρηκτών, οι οποίοι ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια και καταστήματα, που έλαβαν χώρα το τελευταίο δίμηνο σε περιοχές της Θεσπρωτίας, πέτυχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, έπειτα από επισταμένη έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, χθες τα ξημερώματα στην Κρυσταλλοπηγή Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Θεσπρωτίας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 28 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, απόδρασης κρατουμένου, κατοχής ναρκωτικών, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή των χωριών «Σκάλας» Φιλιατών, Κορίτιανης και Κρυσταλλοπηγής Θεσπρωτίας, καθώς και κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, εντόπισαν χθες τα ξημερώματα στον οικισμό της Κρυσταλλοπηγής τους τρεις δράστες και τους συνέλαβαν.

Όπως διαπιστώθηκε από την τεκμηριωμένη έρευνα των αστυνομικών, η σπείρα, δρώντας κατά το τελευταίο δίμηνο, εντόπιζε στην πλειοψηφία τους κυρίως σπίτια, των οποίων οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν μόνιμα στο εξωτερικό ή σε άλλες πόλεις και διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες με αιχμηρό αντικείμενο, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα, κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Πιο συγκεκριμένα οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει, δεκαέξι κλοπές – διαρρήξεις σε σπίτια στα χωριά Κορίτιανη, Κρυσταλλοπηγή, Κοκκινιά, Καλλιθέα, Κάμπο Παραμυθιάς και Ελαία και δύο κλοπές σε καφενεία στην Κορίτιανη και στο Παλαιοχώρι Θεσπρωτίας.

Στο πλαίσιο των ερευνών, στην κατοχή των συλληφθέντων και σε κρύπτη που χρησιμοποιούσαν σε αγροτική περιοχή στην Κορίτιανη, βρέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας «ecol tuna», με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια, κλοπιμαία, διαρρηκτικά εργαλεία (γαλλικό κλειδί και κατσαβίδια), μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.

Επίσης, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ ο 26χρονος δράστης αναζητούνταν από τις Αρχές ως δραπέτης, καθώς είχε παραβιάσει άδεια που του είχε χορηγηθεί από το Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Σχετικές ειδήσεις