ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αιτωλοακαρνανία: Εξαρθρώθηκε σπείρα διακινητών στην Πάλαιρο

Αιτωλοακαρνανία: Εξαρθρώθηκε σπείρα διακινητών στην Πάλαιρο

Οι μετανάστες κατέβαλαν στα μέλη της εγκληματικής ομάδας χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 300 έως 1.700 ευρώ.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου συνέλαβαν το πρωί της Κυριακής (24/4/2016) έναν 36χρονο από τη Συρία σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση εξόδου μεταναστών από τη χώρα.

Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται ακόμη δύο τουλάχιστον συνεργοί του 36χρονου, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν, ενώ συνελήφθησαν 12 μετανάστες που δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα για την παραμονή τους στην χώρα.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Κυριακής (24/4/2016), σε παραλία της Παλαίρου, οι αστυνομικοί σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Λευκάδας, εντόπισαν πενήντα οχτώ μετανάστες, υπηκόους Σομαλίας, Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν, Συρίας και Ερυθραίας,

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, προέκυψε ότι ο 36χρονος μαζί τους δύο συνεργούς του, είχαν μεταφέρει τους μετανάστες, με δύο φορτηγά αυτοκίνητα τύπου (van), και ένα τζιπ από την Αθήνα στην Πάλαιρο, με σκοπό στη συνέχεια, να τους μεταφέρουν με σκάφος στην Ιταλία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για τη μεταφορά αυτή, οι μετανάστες κατέβαλαν στα μέλη της εγκληματικής ομάδας χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 300 έως 1.700 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας, ενώ κατασχέθηκε το τζιπ που οδηγούσε ως μέσο τέλεσης εγκληματικών πράξεων.

Σχετικές ειδήσεις