ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Άρτα: Εξαρθρώθηκε απο τα μεγαλύτερα κύκλωματα διακίνησης ναρκωτικών

Άρτα: Εξαρθρώθηκε απο τα μεγαλύτερα κύκλωματα διακίνησης ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε πολυμελές και οργανωμένο κύκλωμα που σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, διακινούσε συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης, σε περιοχές της 'Αρτας, την Αθήνας, της Λευκάδας και της Καρδίτσας. Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση 21 ατόμων ως μελών της οργάνωσης, δύο εκ των οποίων είναι Αλβανοί , ηλικίας 38 και 43 ετών , οι οποίοι φέρεται να είχαν αρχηγικό ρόλο.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην 'Αρτα και στην Καρδίτσα, από το Τμήμα Ασφάλειας 'Αρτας σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας 'Αρτας και με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, εντοπίστηκε και συνελήφθη 38χρονος Αλβανός, ως «εγκέφαλος» της σπείρας καθώς και 11 ακόμη Αρτινοί, ηλικίας από 24 έως 42 ετών, ως μέλη της οργάνωσης. Παράλληλα αναζητούνται για να συλληφθούν τα υπόλοιπα 9 μέλη του κυκλώματος.

Σε βάρος όλων των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών, αγορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών και περί όπλων.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλα 33 άτομα, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, διότι, όπως προέκυψε, προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την οργάνωση.
Η αποδόμηση του κεντρικού ιστού του κυκλώματος, η σύλληψη των μελών του καθώς και ο εντοπισμός των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, είναι αποτέλεσμα έρευνας, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας 'Αρτας, σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση ευρημάτων, προανακριτικών στοιχείων και ερευνητικών δεδομένων, η οποία κλιμακώθηκε την τελευταία εβδομάδα.

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική ομάδα ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και έχοντας διακριτούς ρόλους και επιμέρους λειτουργικές διασυνδέσεις δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ειδών στην περιοχή της 'Αρτας, της Αθήνας, της Καρδίτσας και της Λευκάδας, αποκομίζοντας μεγάλο χρηματικό όφελος.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξακριβώσουν και να προσδιορίσουν τη μεθοδολογία δράσης της σπείρας, τις διόδους διοχέτευσης των ναρκωτικών ουσιών στην τοπική αγορά καθώς και τους χώρους αποθήκευσής τους. Όπως διαπιστώθηκε, ο 38χρονος Αλβανός που συνελήφθη μαζί με τον 43χρονο καταζητούμενο ομοεθνή του, είχαν τον πλήρη έλεγχο και τη διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και προμήθειας των ναρκωτικών ενώ τα υπόλοιπα μέλη αναλάμβαναν την πώληση των ναρκωτικών ή ήταν επιφορτισμένα με διάφορους άλλους περιφερειακούς ρόλους.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, ακολουθήθηκε η τακτική των παράλληλων αιφνιδιαστικών ερευνών, σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, που είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να κατασχεθούν: 32 γραμμάρια κοκαΐνης, σε υγρή και στερεή μορφή, 700 περίπου γραμμάρια χασίς,79,06 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας MDMA, το χρηματικό ποσό των 2.458 ευρώ , 206 κροτίδες,176 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,4 ζυγαριές ακριβείας, 2 επιβατικά αυτοκίνητα και 2 μοτοσικλέτες, καθώς και 18 κινητά τηλέφωνα .
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σχετικές ειδήσεις