ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πεδίο μάχης η Σάμος: Φωτιές και άγριες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών με πολλούς τραυματίες (video)

Πεδίο μάχης η Σάμος: Φωτιές και άγριες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών με πολλούς τραυματίες (video)

Μπαρουταποθήκες έτοιμες να εκραγούν είναι πλέον τα κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων (hotspot) που έχουν δημιουργηθεί σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα, καθώς μία μέρα μετά τα σοβαρά επεισόδια που δημιουργήθηκαν στο κέντρο κράτησης στη Μόρια της Μυτιλήνης, σημειώθηκαν νέα επεισόδια, αυτή τη φορά στη Σάμο.

Σε «εμπόλεμη ζώνη» μετατράπηκε το απόγευμα της Πέμπτης (2/6) το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Σάμου, όταν συνεπλάκησαν μεταξύ τους Αφγανοί, Πακιστανοί και Σύροι.

Οι αρχικές πληροφορίες, ανέφεραν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 30 τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού με σοβαρά τραύματα.

Αργότερα, ο αριθμός των τραυματιών ανήθλε σε 15, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης.

Πολλοί από τους τραυματίες φέρουν εκδορές, οκτώ χρειάστηκαν περαιτέρω περιποίηση, ενώ για έναν κρίνεται αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν Πακιστανό ο οποίος δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι από άλλους μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά του θα γίνει σε μεγαλύτερο νοσοκομείο εκτός νησιού.

Η σύγκρουση ήταν ιδιαιτέρως βίαιη, ενώ μέρος των εγκαταστάσεων τυλίχθηκε στις φλόγες, θέτοντας σε κίνδυνο οικογένειες προσφύγων που βρίσκονται στα σημεία αυτά.

Χρειάστηκε η επέμβαση σχεδόν όλης της αστυνομικής δύναμης της Σάμου για να αποκατασταθεί η τάξη, ενώ αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κέντρο έφτασε και η πυροσβεστική, καθώς οι μετανάστες είχαν ανάψει φωτιές.

Η αστυνομία που έχει προσαγάγει περίπου 20 μετανάστες διενεργεί προανάκριση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες από τις προσαγωγές πρόκειται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν συνεπλάκησαν, για άγνωστο λόγο, μεταξύ τους Μαροκινοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί. Οι συγκρούσεις ήταν βίαιες, ενώ κάποιοι από αυτούς που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια είχαν πάνω τους αιχμηρά αντικείμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκεκριμένος καταυλισμός βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, ενώ λίγα μέτρα μακριά από τις νέες συγκρούσεις βρισκόταν σε εξέλιξη το συνέδριο της ΚΕΔΕ για το προσφυγικό, στο οποίο παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Δείτε τα βίντεο με τις σφοδρές συγκρούσεις.

Βίντεο από i-samos.gr

Σχετικές ειδήσεις