ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Οι μαρτυρίες για τη δολοφονία Αγραφιώτου που φέρνουν την ανατροπή

Οι μαρτυρίες για τη δολοφονία Αγραφιώτου που φέρνουν την ανατροπή

Νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες ήρθαν στο φως την Παρασκευή 3 Ιουνίου, για τη δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου που πάγωσε το Πανελλήνιο.

Η ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΗ 69ΧΡΟΝΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟ

Φίλοι και συνεργάτες της Ελευθερίας Αγραφιώτου που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, μίλησαν για πρώτη φορά στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη και τα όσα είπαν, σόκαραν.

Ποιες οι σχέσεις της με την Κύπρο;

Πρόσωπο – «κλειδί» από την Κύπρο όπου ζει, αποκάλυψε πως η Ελευθερία λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί του είχε εκμυστηρευτεί πως ήθελε να μεταφέρει τα χρήματα της στη Μεγαλόνησο και σκεφτόταν να μετακομίσει εκεί. Του είχε προτείνει μάλιστα να αγοράσει το μερίδιο του πατρικού σπιτιού στη Λιβαδειά.

Διαβαστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της δολοφονίας Αγραφιώτου

Άναψε το φως για την έρευνα στις τράπεζες

Όταν συνταξιοδοτήθηκε πριν από έξι χρόνια με υψηλό βαθμό, πήρε ένα ποσό εφάπαξ πάνω από 240 χιλιάδες ευρώ. Ο μάρτυρας είπε πως είχε μια ομαδική ασφάλεια ζωής που έκανε η εταιρία προς όλους τους εργαζόμενους, αλλά δεν γνώριζε αν είχε ατομική ή αν είχε ορίσει κάποιον δικαιούχο.

Σύμφωνα με την πηγή από το εργασιακό της περιβάλλον η 69χρονη γυναίκα διατηρούσε θυρίδα σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας της λεωφόρου Συγγρού, ενώ είναι πιθανόν να είχε στην κατοχή της και λίρες. Το θύμα είχε πουλήσει πρόσφατα ένα διαμέρισμα στην Καλλιθέα και είχε εισπράξει 50 χιλιάδες ευρώ.

Στην εκπομπή της Νικολούλη δόθηκε πληροφορία από αξιόπιστη πηγή που επιβεβαιώθηκε από την Αστυνομία, πως στις 31 Μαΐου εκδόθηκε βούλευμα από τις Δικαστικές Αρχές, για την άρση του τραπεζικού απορρήτου του θύματος.

Πιστεύεται πως μια βαθιά έρευνα στον τραπεζικό χώρο, θα δώσει πολλές απαντήσεις για το κίνητρο αυτού του φρικτού εγκλήματος.

Οι στενές φίλες της κάνουν λόγο για έγκλημα που είχε σαν κίνητρο τα χρήματα της εύπορης Αθηναίας και αποκλείουν την πιθανότητα σεξουαλικής επίθεσης.

Η άγνωστη κόντρα με την οικιακή βοηθό

Ο Αλβανός που βρισκόταν για χρόνια στη δούλεψη της, αποκάλυψε την άγνωστη κόντρα που είχε το θύμα με την τελευταία οικιακή βοηθό. Σκεφτόταν μάλιστα να την απολύσει αλλά την εμπόδισε ο ίδιος. Δύο μέρες πριν δολοφονηθεί, άκουσε την Ελευθερία να καβγαδίζει με κάποιον στο κινητό της τηλέφωνο για ένα μικρό χρηματικό ποσό.

Δολοφονία από γνωστό της άτομο ή από μανιακό;

Οι μαρτυρίες που η εκπομπή έφερε στο φως, ενισχύουν την εκδοχή του οικονομικού εγκλήματος. Υπάρχει όμως κι αυτή του μανιακού δολοφόνου που ερευνούν οι Αρχές. Μαρτυρία υπαλλήλου του πολυκαταστήματος, αναφέρεται σε περιστατικό που συνέβη στο τρίτο σκοτεινό υπόγειο.

Μια ξανθιά ψηλή γυναίκα που οδηγούσε ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο πριν από τρεις μήνες βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν ύποπτο άνδρα στο υπόγειο του τρόμου. Ο μάρτυρας που κλήθηκε τότε να τη βοηθήσει, κατέθεσε το περιστατικό στην Αστυνομία. Η περιγραφή του 60χρονου φαλακρού άνδρα που ενδεχομένως στήνει καρτέρι σε υπόγειους χώρους, έχει αναγκάσει τις Αρχές να ξεσκονίσουν τους φακέλους των βιαστών που έχουν αποφυλακιστεί.

Οι απαντήσεις που αναμένονται από τις έρευνες των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, θα φωτίσουν το φρικιαστικό αυτό έγκλημα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι επιστήμονες των εργαστηρίων ψάχνουν τρίχα-τρίχα τα μαλλιά του θύματος για να εντοπίσουν γενετικό υλικό του δράστη, αφού την άρπαξε από το κεφάλι και την έσυρε.

Κύπρος: Θα μου πουλούσε ακίνητο, θα έφερνε εδώ τα χρήματα της...

Από τη Λάρνακα της Κύπρου όπου μένει, ο ξάδελφος του θύματος Χρήστος Κεκετσίδης, μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ». Ακόμα δε μπορεί να συνέλθει από το σοκ της είδησης της δολοφονίας της αγαπημένης του ξαδέλφης.

Όπως είπε μιλούσαν συχνά στο τηλέφωνο. Η άτυχη γυναίκα του είχε ζητήσει να αγοράσει το μερίδιο του πατρικού σπιτιού της στη Λειβαδιά. Όπως του είχε εκμυστηρευτεί, είχε σκοπό να μεταφέρει τα χρήματα της στην Κύπρο. Ο ίδιος υποθέτει πως μπορεί μετά το θάνατο της μητέρας της να μετακόμιζε εκεί.

Σχετικές ειδήσεις