ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε σπίτια της Βορειοανατολικής Αττικής

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε σπίτια της Βορειοανατολικής Αττικής

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μια συμμορία που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε σπίτια της Βορειοανατολικής Αττικής το τελευταίο εξάμηνο.

Τα μέλη της συμμορίας, τα οποία ήταν ιδιαίτερα βίαια, εισέβαλαν σε σπίτια φορώντας κουκούλες, ακινητοποιούσαν τους ιδιοκτήτες με την απειλή όπλων και ύστερα τους χτυπούσαν ανελέητα, προκειμένου να τους αποκαλύψουν πού είχαν κρυμμένα χρήματα και τιμαλφή.

Δύο μέλη της σπείρας, συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016, το βράδυ, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν οικία στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, ενώ οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα. Νωρίτερα, είχαν διαρρήξει το αυτοκίνητο των ιδιοκτητών, το οποίο βρίσκονταν σταθμευμένο στην αυλή της οικίας. Επίσης, αναζητούνται δύο συνεργοί τους.

Πρόκειται για δύο άνδρες από την Αλβανία, ηλικίας 33 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της ληστείας, της πλαστογραφίας και της απόδρασης, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, κουκούλες, καθώς και tireup, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να δένουν τα χέρια των θυμάτων τους.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις ληστειών, στην Άνοιξη και τον Άγιο Στέφανο.

Ο 33χρονος αναζητείτο από το 2013 ως δραπέτης φυλακών, όπου εξέτιε ποινή δεκαετούς κάθειρξης για παράβαση του νόμου «περί ναρκωτικών».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Σχετικές ειδήσεις