ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία του 14χρονου - Συμμαθητής του ομολόγησε το έγκλημα

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία του 14χρονου - Συμμαθητής του ομολόγησε το έγκλημα

Συνομήλικος συμμαθητής του άτυχου 14χρονου φαίνεται πως είναι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας που αποκαλύφθηκε το πρωί της Κυριακής (12/6) στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, προκαλώντας σοκ στο πανελλήνιο.

Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για τον ανήλικο που συνόδευε το αδικοχαμένο αγόρι, μετά την αποχώρησή του από το αναψυκτήριο όπου είχε πάει το βράδυ του Σαββάτου (11/6) για διασκέδαση (συναυλία) μαζί με την οικογένειά του.

Ο 14χρονος κατηγορούμενος ως δράστης φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, ενώ προς το παρόν παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του εγκλήματος.

Κατά πληροφορίες, πάντως, ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι τα δύο τελευταία χρόνια δεχόταν φραστικές επιθέσεις από το θύμα. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το Cnn.gr, οι αφορμές για τον καυγά ήταν ασήμαντες, όπως για παράδειγμα ποια οικογένεια έχει μεγαλύτερο τρακτέρ για τις αγροτικές δουλειές.

Καθώς οι κάτοικοι του χωριού Γέφυρα ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί, σήμερα (13/06) στις πέντε το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του άτυχου Τάσου.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε το πρωί της Κυριακής, όταν κάτοικος της Γέφυρας εντόπισε το άψυχο κορμί του αγνοούμενου μαθητή κοντά στο ομώνυμο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής.

Λίγες ώρες νωρίτερα, οι γονείς του μικρού Τάσου, ανησυχώντας διότι ο γιος τους δεν είχε γυρίσει στο σπίτι ύστερα από τη βραδινή έξοδο, απευθύνθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Εχεδώρου, όπου δήλωσαν την εξαφάνισή του.

Η είδηση της εξαφάνισης σήκωσε στο «πόδι» τον οικισμό της Γέφυρας, που αριθμεί περίπου 3.000 κατοίκους και βρίσκεται σε απόσταση 25χλμ. βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης.

Όλη τη νύχτα του Σαββάτου αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ήταν σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του αγοριού, με τη συμμετοχή, πέραν των ανδρών της Αστυνομίας και πολλών κάτοικων της περιοχής.

Η ελπίδα όμως να βρεθεί ζωντανό το παιδί έσβησε γύρω στις 10:30 το πρωί (Κυριακή 12/6).

Η σορός του ανήλικου βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος και διαπιστώθηκε ότι έφερε δύο τραύματα από μαχαίρι στην τραχηλική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, στο μαχαίρι βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα και του θύματος, το οποίο από τη μάχη που φαίνεται ότι προηγήθηκε της δολοφονίας του, έχασε κι ένα παπούτσι.

Δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο που βρέθηκε ο 14χρονος

Η ιατροδικαστής διαπίστωσε επιπλέον αμυντικά τραύματα στα χέρια, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο 14χρονος έδωσε μάχη για να υπερασπιστεί τη ζωή του, ενώ στα νύχια του νεκρού φέρεται ότι εντοπίστηκε ξένο γενετικό υλικό.

Κοντά στο σημείο βρέθηκε το μαχαίρι που πιθανόν χρησιμοποίησε ο δράστης ως φονικό όπλο, ενώ πάνω στον αδικοχαμένο μαθητή βρέθηκαν τόσο το (απενεργοποιημένο) κινητό του όσο και μικροποσό, ευρήματα που από την πρώτη στιγμή απομάκρυναν την εκδοχή το κίνητρο της αποτρόπαιης πράξης να είναι η ληστεία.

Από την ώρα που βρέθηκε το πτώμα και επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για δολοφονία, αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν με πυρετώδεις ρυθμούς έρευνες για να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Στο σημείο μετέβη επίσης συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για την εξερεύνηση της περιοχής.

Αστυνομικοί συνέλεξαν μαρτυρίες από το φιλικό περιβάλλον του 14χρονου θύματος.

Οι συγκλίνουσες καταθέσεις ανέφεραν ότι ο μικρός Τάσος αποχώρησε γύρω στις 23:45 από το αναψυκτήριο, όπου προηγουμένως διασκέδαζε με την παρέα του, παρακολουθώντας μουσική εκδήλωση.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι κατά την αποχώρησή του τον συνόδευε ο 14χρονος συμμαθητής του. Σε αντίθεση όμως με τον τελευταίο, ο Τάσος δεν έφτασε ποτέ στο σπίτι του.

Με την πρόοδο των ερευνών, ο 14χρονος φερόμενος ως δράστης κρίθηκε ως υπ' αριθμόν ένα ύποπτος για τη δολοφονία και για αυτό προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο για εξέταση.

Εκεί υπό το βάρος των στοιχείων φαίνεται ότι λύγισε, ομολογώντας την ενέργεια του.

Η εργαστηριακή εξέταση αποτυπώματος που βρέθηκε στο μαχαίρι, όπως και η εξέταση του γενετικού υλικού, αναμένεται να «δείξουν» και επιστημονικά την ταυτότητα του δράστη.

Παράλληλα, ερευνάται εάν τα δύο παιδιά είχαν κατά το παρελθόν κάποια προηγούμενα και εφόσον επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο εάν αυτό ήταν γνωστό, όπως επίσης εάν απασχόλησε ποτέ την εκπαιδευτική κοινότητα της Γέφυρας.

Σχετικές ειδήσεις