ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μέγαρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ανηλίκων Ρομά που έκανε κλοπές και λήστευε πεζούς

Μέγαρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ανηλίκων Ρομά που έκανε κλοπές και λήστευε πεζούς

Πολυμελής εγκληματική ομάδα ανηλίκων, που έκανε κλοπές και ληστείες σε βάρος πεζών στην περιοχή των Μεγάρων, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε οικισμό Ρομά, στην περιοχή Βλυχός Μεγάρων, συνελήφθησαν συνολικά οκτώ άτομα, εκ των οποίων πέντε ανήλικοι, ηλικίας από 11 έως 17 ετών - μέλη της σπείρας - και τρείς ενήλικες. Παράλληλα, αναζητούνται άλλοι δέκα συνεργοί τους.

Σε βάρος των ανηλίκων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, των διακεκριμένων κλοπών και ληστειών και σε βάρος των ενηλίκων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Ως προς τις ληστείες πεζών, οι συλληφθέντες τις έκαναν σε βάρος ηλικιωμένων και ανήλικων, από τους οποίους αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, τσάντες και πορτοφόλια. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες έχουν διαπράξει 35 κλοπές οχημάτων και έξι ληστείες, ενώ η έρευνα για ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε τους ανηλίκους σε ειδικό ανακριτή.

Σχετικές ειδήσεις