ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σπείρα μέντιουμ έβλεπε... οράματα και ξάφριζε ανυποψίαστους πολίτες και celebrities

Σπείρα μέντιουμ έβλεπε... οράματα και ξάφριζε ανυποψίαστους πολίτες και celebrities

Μεταξύ των θυμάτων τους ήταν καλλιτέχνες και εύποροι πολίτες, οι οποίοι τις πίστεψαν και τις έκαναν πλούσιες.

Πέντε «χειρομάντισσες» και «μέντιουμ» βρέθηκαν με χειροπέδες μετά από αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης (29/06) στο κέντρο της Αθήνας.

Οι επιτήδειες κυρίες είχαν στήσει μια οργανωμένη επιχείρηση, με γραφείο στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, στο Σύνταγμα, εκεί όπου έκαναν προβλέψεις για το μέλλον, «μαγικά» και άλλα κόλπα, εξαπατώντας τους ανυποψίαστους πολίτες. Αυτό όμως που τις πρόδωσε ήταν η απληστία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος, της Ασφάλειας Αττικής, πέντε γυναίκες, «μέντιουμ» και χειρομάντισσες, ηλικίας 42, 44 και 59 ετών, μία 40χρονη που εργαζόταν στην υποδοχή και μία 35χρονη, βοηθητικό προσωπικό.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμορίας, της απάτης κατ' εξακολούθηση και των παραβάσεων του νόμου για τα όπλα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία «πελάτισσας» από την επαρχία, σύμφωνα με την οποία, η 44χρονη είχε καταφέρει να της αποσπάσει 52.500 ευρώ, ισχυριζόμενη ότι προέβλεπε προβλήματα για την οικογένειά της στο μέλλον και ότι θα μπορούσε να τα αποτρέψει. Όμως, η 44χρονη, ισχυριζόμενη πως ο άντρας της «πελάτισσάς» της θα «πάθαινε κακό» έως την 1η Ιουλίου, απαιτούσε επιπλέον 5.650 ευρώ.

Πριν από δύο ημέρες, η συγκεκριμένη πελάτισσα επισκέφτηκε την 44χρονη στο γραφείο της και της παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 650 ευρώ. Η 44χρονη συνελήφθη από τους αστυνομικούς και στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το συγκεκριμένο ποσό, ενώ ακολούθησε η σύλληψη των άλλων τεσσάρων γυναικών που εργάζονταν στο γραφείο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκε άλλη μία περίπτωση, στην οποία οι κατηγορούμενες, με την ίδια μεθοδολογία, είχαν αποσπάσει από ακόμη μία πελάτισσά τους, από τον περασμένο Ιανουάριο, περίπου 20.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 97 χρυσές λίρες Αγγλίας, 710 ευρώ, 90 δολάρια ΗΠΑ, ένα πιστόλι κρότου με 14 αβολίδοτα φυσίγγια των 9mm, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο tablets, διάφορα κέρινα ομοιώματα, γυάλινα βάζα που περιείχαν λιβάνια, πέντε βιβλία μαγείας, ένα μαχαίρι, βιβλιάρια τραπέζης, δύο συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων (usb) και ατζέντες με στοιχεία πελατών.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν, το πρωί της Πέμπτης, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον προσδιορισμό της έκτασης της εγκληματικής δράσης τους συνεχίζονται.

Σχετικές ειδήσεις