ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτές είναι οι γυναίκες που σκορπούσαν τον τρόμο με ένα τηλεφώνημα (pics)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτές είναι οι γυναίκες που σκορπούσαν τον τρόμο με ένα τηλεφώνημα (pics)

Στο φως της δημοσιότητας δίνει η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από σχετική εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες δύο γυναικών, οι οποίες διέπρατταν απάτες σε βάρος πολιτών, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από την οποία το συνολικό όφελος και η ζημιά υπερβαίνουν το ποσό των 30.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη συλληφθείσα:

Α) ΛΑΤΟΥΣΑΚΗ Ειρήνη του Κωνσταντίνου και της Ευγενίας, γεννηθείσα 8-11-1974 στην Αθήνα

maria neo

Και για τη μη συλληφθείσα:

Β) (επ) KIOVREKIS (ον) STOYANKA του GEORGI και της MARIA , γεννηθείσα 25-8-1965 στη Βουλγαρία

maria neo2

ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι 13-12-2016, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους και την ευχερέστερη αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875210 και 210-6875200 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πώς δρούσε η σπείρα

Ήταν βράδυ Παρασκευής (03/06/2016) όταν άνδρες της Αστυνομίας συνέλαβαν στο Χολαργό τη 42χρονη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η δράστιδα, από κοινού με τους συνεργούς της, το μεσημέρι της Παρασκευής, επιχείρησαν στο Χολαργό να εξαπατήσουν ηλικιωμένο, όταν μέλος της σπείρας του τηλεφώνησε με απόκρυψη αριθμού και προσποιούμενη την κόρη του, τον ενημέρωσε «κλαίγοντας» ότι ενεπλάκη σε τροχαίο που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό παιδιού. Στη συνέχεια στο τηλέφωνο εμφανίστηκε άλλο μέλος, το οποίο προσποιούμενο τον αστυνομικό του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να γλιτώσει το δικαστήριο.

Το θύμα, αρχικά πείστηκε και συμφώνησε να του παραδώσει μέρος του χρηματικού ποσού, ενώ στη συνέχεια αντιλήφθηκε την απάτη και ενημέρωσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, όπου αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας έσπευσαν άμεσα και την ακινητοποίησαν έξω από την οικία του θύματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το τελευταίο τρίμηνο οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων.

Με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία, έπειθαν τα θύματά τους αρχικά για την ύπαρξη τροχαίου, στο οποίο ενεπλάκη με υπαιτιότητά του το παιδί τους και ακολούθως, για την αποφυγή περαιτέρω συνεπειών, την καταβολή χρηματικού ποσού ώστε να παρακαμφθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Ταυτόχρονα, με διάφορες δικαιολογίες, απέτρεπαν τους παθόντες να κλείσουν τον τηλέφωνο, έτσι ώστε να μην μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τα παιδιά τους.

Στην περίπτωση που τους έπειθαν, ένας από τους δράστες εμφανιζόταν συνήθως ως μεσάζων αστυνομικός και είτε μετέβαινε στις οικίες τους για την παραλαβή των χρημάτων είτε, για να βεβαιωθεί ότι τα θύματα δεν επιτηρούνται από αστυνομικούς, άλλαζε συνεχώς το σημείο συνάντησης.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 13 περιπτώσεις.