ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Λαβράκι» της ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά: Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά

«Λαβράκι» της ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά: Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά

Στην εξάρθρωση πολυμελούς οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην αγορά, μεταφορά, διακίνηση και πώληση ποσοτήτων ηρωίνης και κάνναβης προχώρησαν οι διωκτικές αρχές της Κρήτης ύστερα από μεγάλης κλίμακας έρευνες σε περιοχές των δήμων Χανίων, Αποκορώνου, Ρεθύμνου και Αγίου Βασιλείου.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία συνελήφθησαν έντεκα Έλληνες ηλικίας από 30 έως 62 ετών ως μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, η όποια συγκροτήθηκε από τον περασμένο Μάρτιο, κατείχε 33χρονος, ο οποίος προμήθευε τα μέλη της οργάνωσης με μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε βάρος των έντεκα συλληφθέντων και ενός 39χρονου Έλληνα που αναζητείται, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και του Τελωνειακού Κώδικα.

Τα μέλη της οργάνωσης λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους στις επιμέρους δραστηριότητές της, ακολουθώντας διάφορα στάδια για την υλοποίηση των παράνομων ενεργειών τους, που αφορούσαν ειδικότερα στην αγορά, μεταφορά, απόκρυψη και περαιτέρω προώθηση, διακίνηση και πώληση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών σε υποψήφιους αγοραστές, σε περιοχές των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 10.565 ευρώ, ως προερχόμενα από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, ναρκωτικά δισκία τα οποία στερούντο απαιτούμενη ιατρική συνταγή, 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ποσότητα καπνού, ο οποίος δεν έφερε την απαιτούμενη ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερείται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης. Ακόμα 25 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ως μέσα τέλεσης έκνομων ενεργειών και 3 ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα.

Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται.

Σχετικές ειδήσεις