ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συναγερμός για το χτύπημα στο Κολωνάκι με «άρωμα» τρομοκρατίας

Συναγερμός για το χτύπημα στο Κολωνάκι με «άρωμα» τρομοκρατίας

Από καλάσνικοφ προέρχεται το υπόλειμμα βολίδας το οποίο βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (01/08) «καρφωμένο» στον 4ο όροφο του κτηρίου όπου στεγάζεται η πρεσβεία του Μεξικού, στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας στο Κολωνάκι.

ΑΠΟ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ Η ΒΟΛΙΔΑ ΠΟΥ «ΚΑΡΦΩΘΗΚΕ» ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΟΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

Σύμφωνα μάλιστα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., από τα ελάχιστα υπολείμματα της βολίδας που εντοπίστηκε, προκύπτει η εκτίμηση πως ο δράστης (ή οι δράστες) έριξε βολή κατά βολή και όχι κατά ριπάς ώστε να μην υπάρξει καταιγισμός βολίδων.

Τα υπολείμματα της βολίδας δεν ήταν αρκετά ώστε να διαπιστωθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, αν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη, προηγούμενη επίθεση.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2014, άγνωστοι είχαν «γαζώσει» με καλάσνικοφ την πρεσβεία του Ισραήλ, στο Παλαιό Ψυχικό σε μια επίθεση που θύμιζε πολύ αυτή που είχε σημειωθεί ένα χρόνο νωρίτερα -επίσης με καλάσνικοφ- στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι. Πίσω από εκείνα τα χτυπήματα κρυβόταν η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δράστες της επίθεσης στο Κολωνάκι -η οποία πιθανότατα σημειώθηκε το ξημέρωμα της Κυριακής-, φέρονται να είναι δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και φορούσαν μαύρα κράνη.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να μην αντιληφθεί κάποιος από τους κατοίκους ή τους διερχόμενους το παραμικρό, άλλωστε η ώρα ήταν τέτοια που λειτούργησε υπέρ των δραστών ώστε να μην υπάρχουν μάρτυρες.

Η Κρατική Ασφάλεια, η οποία έχει αναλάβει τις έρευνες, αναζητά στοιχεία σχετικά με την επίθεση, από τις κάμερες κτηρίων που βρίσκονται κοντά στο σημείο της επίθεσης και πιθανόν έχουν καταγράψει κάποιες κινήσεις των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο κτήριο, εκτός από την πρεσβεία του Μεξικού η οποία στεγάζεται στον 5ο όροφο, φιλοξενούνται τα γραφεία χρηματιστηριακής εταιρείας στον 4ο (όπου εντοπίστηκε η βολίδα) αλλά και τα γραφεία πολυεθνικής εταιρείας ένδυσης στον 3ο, στην πρόσοψη του οποίου εντοπίστηκε μια δεύτερη τρύπα, πιθανότατα από σφαίρα.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα», αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το ενδεχόμενο η επίθεση με καλάσνικοφ να σχετίζεται με πρόσφατες ένοπλες ενέργειες στα Εξάρχεια κι ανάμεσα σε αυτές την δολοφονία του αιγυπτίου διακινητή ναρκωτικών. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή είχε αναλάβει η οργάνωση «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».

Μάλιστα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποσυνδέουν την επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικού, με την κατάληψη του ίδιου χώρου από μέλη του «Ρουβίκωνα» στις 29 Ιουνίου.


Σχετικές ειδήσεις