ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε το νεκροταφείο της Τρίπολης (pics&vid)

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε το νεκροταφείο της Τρίπολης (pics&vid)

Οι ισχυροί άνεμοι και η καταιγίδα που έπληξαν την Τρίπολη την Τρίτη 9 Αυγούστου δεν άφησαν ανέπαφη την πόλη των νεκρών της.

Στο νεκροταφείο της Αγίας Τριάδας σχηματίστηκε ανεμοστρόβιλος ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν κάποια κυπαρίσσια επάνω σε τάφους, προκαλώντας ζημιές.

Όπως αναφέρει το arcadia portal.gr, δέντρα ξεριζώθηκαν από τη σφοδρότητα του ανέμου, και σε κάποια μνήματα έσπασαν μάρμαρα, ενώ αποκολλημένα βρέθηκαν και πολλά μαρμάρινα βάζα.

Στο σημείο βρέθηκε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Τρίπολης κ. Θεόδωρος Καραλής, προκειμένου να κάνει μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών και να ειδοποιήσει τον δήμαρχο Δημήτρη Παυλή. Όπως είπε, η Υπηρεσία Πρασίνου θα επιληφθεί της κατάστασης το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του χώρου.

Ο κ. Καραλής είπε: «Ειδοποιηθήκαμε από τον υπεύθυνο του νεκροταφείου πως μετά τη σημερινή νεροποντή έγιναν μερικές ζημιές στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Τρίπολης. Βρήκαμε πως έχουν γίνει αρκετές ζημιές, έχουν μερικά δέντρα ξεριζωθεί από τον ανεμοστρόβιλο. Έχουν πέσει μερικά δέντρα επάνω σε τάφους και έχουν κάνει μερικές ζημιές. Έχουμε ήδη ειδοποιήσει την Υπηρεσία Πρασίνου για να κόψουμε τα σπασμένα δέντρα και να καθαριστεί ο χώρος δίπλα από τους τάφους».

Δείτε το βίντεο παρακάτω και περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery.

Σχετικές ειδήσεις