ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνέλαβαν τον θείο του Μπαρμπαρούση - Βρήκαν στο σπίτι του παράνομο οπλισμό

Συνέλαβαν τον θείο του Μπαρμπαρούση - Βρήκαν στο σπίτι του παράνομο οπλισμό

Στη σύλληψη του θείου του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση προχώρησε η αστυνομία των υπηρεσιών ασφαλείας Αγρινίου και Μεσολογγίου, μετά την επίθεση και τον ξυλοδαρμό σε βάρος αστυνομικού.

Οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι των τριών ξαδέλφων του βουλευτή της ΧΑ, οι οποίοι αναζητούνται από χθες το μεσημέρι μαζί με τον πατέρα του κ. Μπαρμπαρούση.

Όπως σημειώνει το agriniopress, εντός της οικίας των συγγενών του βουλευτή οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν παράνομο οπλισμό και συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, βρέθηκαν δύο μαχαίρια, μια κάνη όπλου με κλείστρο και ξύλινο κοντάκι για το οποίο απαιτούνταν άδεια που δεν υπήρχε και ένα μαστίγιο. Έτσι συνελήφθη ο 56χρονος θείος του βουλευτή και πατέρας των τριών νεαρών. Αναζητούνται ακόμη ο πατέρας και τα τρία ξαδέλφια του βουλευτή της Χρυσής Αυγής που φέρονται να μετείχαν στο επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού με σιδηρολοστούς και σιδηρογροθιές.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σύμφωνα με το agriniopress.gr έλαβε χώρα χθες, Δευτέρα, στις Φυτείες του δήμου Ξηρομέρου στο Αγρίνιο, μέσα σε καφενείο, μεταξύ ενός νεαρού θαμώνα και μιας παρέας 4-5 ατόμων μεταξύ των οποίων ήταν και ο χρυσαυγίτης βουλευτής.

Όλα ξεκίνησαν στις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας, επί της Επαρχιακής Οδού Κατούνας- Ξηρομερίου, όταν ο 26χρονος ξάδερφος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησε αντικανονική προσπέραση με το αυτοκίνητό του στον αστυνομικό, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μεταξύ τους φραστικό επεισόδιο. Λίγο αργότερα, ο βουλευτής μαζί με μια ομάδα 5-6 ατόμων από το χωριό της Μπαμπίνης, που οι περισσότεροι είναι συγγενείς του και ο ένας είναι ο πατέρας του, έφτασαν στις Φυτείες με δυο οχήματα και αφού κατέβηκαν κάτω, επιτέθηκαν με λοστούς και άλλα αντικείμενα στον νεαρό αστυνομικό. Παρενέβησαν άλλοι θαμώνες με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σύρραξη, μέχρι να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο agriniopress.gr ο Μπαρμπαρούσης έβριζε και απειλούσε κατά την ώρα της αποχώρησης του από το σημείο του επεισοδίου στο καφενείο, που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού των Φυτειών.

Ο αστυνομικός και ένας ακόμη θαμώνας μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου νοσηλεύονται με τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι από σιδηρολοστούς και σιδηρογροθιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr ο νεαρός αστυνομικός υπηρετεί στην Αθήνα και βρισκόταν στο χωριό του με άδεια.

Σχετικές ειδήσεις