ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Καστοριά: Σύλληψη υπαρχιφύλακα για μεταφορά ναρκωτικών και κατοχή όπλων

Καστοριά: Σύλληψη υπαρχιφύλακα για μεταφορά ναρκωτικών και κατοχή όπλων

Υπαρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος υπηρετεί σε τμήμα συνοριακής φύλαξης της Δυτικής Μακεδονίας, συνελήφθη, κατηγορούμενος ότι μετέφερε 124 κιλά χασίς, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν δύο Καλάσνικοφ. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ο 40χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια ΕΔΕ.

Εκτός από τον υπαρχιφύλακα, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη 47χρονος ιδιοκτήτης μάντρας οικοδομικών υλικών, στον οποίο φαίνεται ότι ο συγκατηγορούμενός του αστυνομικός επρόκειτο να παραδώσει τα ναρκωτικά, ώστε στη συνέχεια, μέσω άλλων προσώπων, φερόμενων ως μελών δικτύου διακίνησης ναρκωτικών, να διοχετευτούν αυτά σε πιάτσες τοξικομανών της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Ο 40χρονος αστυνομικός συνελήφθη, το μεσημέρι της Τρίτης (13/9/2016), όταν οδηγώντας το αυτοκίνητό του, έπεσε σε «μπλόκο» συναδέλφων του της Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και της Ομάδας Πρόληψης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε να μεταφέρει σε τρέιλερ τέσσερις σάκους με 113 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 124 κιλών και 228 γραμμαρίων. Ακολούθησε η σύλληψή του, ενώ αμέσως ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ. και κατόπιν έρευνας στην οικία του βρέθηκαν δύο Καλάσνικοφ με τέσσερις γεμιστήρες, 117 φυσίγγια τύπου Καλάσνικοφ, 126 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ξίφος, ξιφολόγχη, κυνηγητικό μαχαίρι και χρήματα.

Όπως προέκυψε προανακριτικά, ο 40χρονος -κατόπιν υπόδειξης άγνωστου αλλοδαπού- παρέλαβε τα ναρκωτικά από σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε στους συναδέλφους του ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο έκανε άλλες τέσσερις μεταφορές ναρκωτικών, ενώ η «αμοιβή» του για κάθε δρομολόγιο φαίνεται πως ήταν 1.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τον οπλισμό -κατά πληροφορίες- ο συλληφθείς φέρεται να κατέθεσε ότι τον βρήκε θαμμένο σε ορεινή περιοχή της Καστοριάς, όπου κατά το παρελθόν συμμετείχε σε έρευνες για τον εντοπισμό χρυσού.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή στην ίδια υπόθεση του 47χρονου ιδιώτη, που επίσης συνελήφθη. Σε μάντρα που διατηρεί ο ίδιος στην Καστοριά κατασχέθηκαν δέκα χειροβομβίδες στρατιωτικού τύπου, ένα Καλάσνικοφ με τέσσερις γεμιστήρες, 115 φυσίγγια τύπου Καλάσνικοφ, 54 πυροκροτητές και το κινητό του τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Σχετικές ειδήσεις