ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Μαΐμού» γιατρός στα χέρια της αστυνομίας

«Μαΐμού» γιατρός στα χέρια της αστυνομίας

Δύο ήταν συλλήψεις στη συγκεκριμένη υπόθεση... Μια του «γιατρού» και δεύτερη του συνεργού του, που «εργαζόταν» ως γραμματέας του.

Ένας 76χρονος, ο οποίος έχει διαγραφεί από τον Ιατρικό Σύλλογο εδώ και 18 χρόνια, συνέχιζε να ασκεί το επάγγελμα του γιατρού, μέχρι που τον... ανακάλυψε η αστυνομία.

Ο άνδρας συνελήφθη στην Ηλιούπολη ενώ παράλληλα οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε έναν 41χρονο ο οποίος ασκούσε καθήκοντα γραμματέα και βοηθού, εκδίδοντας ηλεκτρονικά εντολές συνταγογράφησης, καθ' υπόδειξή του «γιατρού».

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 76χρονος χορηγούσε ιατρικά πιστοποιητικά για την έκδοση αδειών κατοχής κυνηγετικών πυροβόλων όπλων, καθώς και όπλων για σκοπευτική χρήση.

Έπειτα από έρευνα στον χώρο του ιατρείου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ σφραγίδες, τρία συνταγολόγια και πληθώρα μπλοκ συνταγογράφησης φαρμάκων και αποδείξεων παροχής υπηρεσιών χωρίς την προβλεπόμενη διάτρηση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπολογίζεται ότι από το 2011 μέχρι σήμερα, το χρηματικό όφελος που αποκόμισε ο 76χρονος, από την παράνομη δραστηριότητα του, υπερβαίνει το ποσό των 63.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Σχετικές ειδήσεις