ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κινηματογραφική καταδίωξη εμπόρου ναρκωτικών

Κινηματογραφική καταδίωξη εμπόρου ναρκωτικών

Ήταν λίγο πριν από τις 9 το πρωί της Τετάρτης (12/10), όταν ένας οδηγός αποφάσισε να μην σταματήσει για έλεγχο σε μπλόκο της αστυνομίας...

Το μπλόκο είχε στηθεί στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και ο 42χρονος Πολωνός αντί να σταματήσει, ανέπτυξε ταχύτητα με το αυτοκίνητο τύπου 4x4 που οδηγούσε, επιχειρώντας έτσι να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη της αστυνομίας, με τον 42χρονο να εγκαταλείπει κάποια στιγμή το αυτοκίνητο, το οποίο και τυλίχθηκε στις φλόγες. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο δράστης χρησιμοποίησε μηχανισμό ανάφλεξης. Ανάμεσα στα αποκαΐδια, βρέθηκαν σάκοι με 83 κιλά χασίς, του οποίους ο συλληφθείς είχε παραλάβει από τα σύνορα, με προορισμό την Αθήνα.

Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να πιάσουν τον 42χρονο και να του περάσουν χειροπέδες.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πρόβλημα της μεταφοράς ναρκωτικών από την Αλβανία προς την Ελλαδα, μετά από μία μεγάλη περίοδο ύφεσης, έχει αρχίσει από τις αρχές του έτους, να παίρνει διαστάσεις.

Τα κυκλώματα των εμπόρων ναρκωτικών, μετά την επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας στις αρχές του 2015, για την καταστροφή των χασισοφυτειών στο Λαζαράτι της γειτονικής χώρας, σταμάτησαν να δραστηριοποιούνται και η διακίνηση χασίς στην Ήπειρο, ουσιαστικά είχε μηδενιστεί.

Από τις αρχές του έτους όμως, η Δίωξη Ναρκωτικών στην Ήπειρο, έρχεται και πάλι αντιμέτωπη με τα κυκλώματα της παρανομίας, τα οποία δρουν και στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ειδικότερα, σε περισσότερες από 20 υποθέσεις μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει περισσότερο από 1 τόνο κάνναβης, καθώς και πολλά κιλά ηρωίνης και κοκαΐνης.

Σχετικές ειδήσεις