ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ένωση Δικαστών-Εισαγγελέων: Δεν κάμπτεται το φρόνημά μας από τρομοκρατικές επιθέσεις

Ένωση Δικαστών-Εισαγγελέων: Δεν κάμπτεται το φρόνημά μας από τρομοκρατικές επιθέσεις

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

Τη δική τους απάντηση στην επίθεση κατά της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών Γ. Τσατάνη έδωσαν οι δικαστικοί μετά την ανάληψη της ευθύνης από την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

«Με αφορμή την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση κατά της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών Γ. Τσατάνη, τρίτη κατά σειρά σε διάστημα πέντε μηνών κατά συναδέλφων, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει απερίφραστα για ακόμα μία φορά τέτοιες ενέργειες που προσπαθούν, πλην όμως μάταια, να κάμψουν το ανεξάρτητο φρόνημα των δικαστικών λειτουργών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα και για την ίδια υπόθεση ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πολιτεία και η κοινωνία γνωρίζουν ότι καμιά τρομοκρατική ενέργεια δεν πρόκειται να κάμψει τη λειτουργία της δικαιοσύνης. Οι απειλές ή και ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκράτησής της πέφτουν στο κενό. Η απερίφραστη καταδίκη τρομοκρατικών επιθέσεων είναι αυτονόητη. Εξίσου αυτονόητη είναι και η πλήρης στήριξη στους δικαστικούς λειτουργούς από το Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Σχετικές ειδήσεις