ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αντιτρομοκρατική: Σύντομα νέο «χτύπημα» από τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Αντιτρομοκρατική: Σύντομα νέο «χτύπημα» από τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

«Η "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" είναι σαν τη "Λερναία Ύδρα", κόβεις ένα κεφάλι και αμέσως μετά φυτρώνουν δύο...»

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ

«Προσπαθούμε να είμαστε μόλις ένα βήμα πίσω, από τους τρομοκράτες και να προλαβαίνουμε τις επόμενες κινήσεις τους, αλλά δεν είναι εύκολο. Μετά το αποτυχημένο σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού των έγκλειστων μελών της με τον κωδικό "Γοργοπόταμος" και τις συλλήψεις που ακολούθησαν - ανάμεσα τους και ο Χριστόδουλος Ξηρός - η τρομοκρατική οργάνωση δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα και σταμάτησε τις επιθέσεις για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν ανέστειλε όμως οριστικά την τρομοκρατική της δράση, ανασυντάχθηκε και με την καθοδήγηση πάντα των φυλακισμένων μελών της, "στρατολογήθηκαν" νέα άτομα για τον επιχειρησιακό βραχίονα, τα οποία εκπαιδεύτηκαν κι έτσι πραγματοποίησαν τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη στα Εξάρχεια.

Πιστεύουμε ότι έχουν ξανά συνεργασία με ποινικούς στην κατασκευή του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και όχι μόνο, ενώ το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι παρόλο που έχουν συλληφθεί δεκάδες "πυρήνες", βρίσκουν τρόπο και επικοινωνούν ανενόχλητοι με τους ασύλληπτους συνεργούς τους. Οι "Πυρήνες της Φωτιάς" είναι μηδενιστές, αδίστακτοι και άκρως επικίνδυνοι. Η εκτίμηση μας είναι ότι δεν θα αργήσει η νέα επίθεση τους, χωρίς να μπορούμε να αποκλείσουμε ακόμη ότι δεν θα είναι σε ανθρώπινο στόχο...»

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στο newsbomb.gr για την επανεμφάνιση των «Πυρήνων της Φωτιάς», μετά από την αποτυχημένη επίθεση στο Α.Τ. Ιτέας.

Από τα λόγια του φαίνεται ξεκάθαρα η ανησυχία των αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής για την δεύτερη πράξη του σχεδίου «Νέμεσις», αφού ακόμα δεν έχει σταλεί ολόκληρη η προκήρυξη για τη βόμβα στην Τσατάνη, ενώ μεγάλο προβληματισμό προκαλεί στις αρχές και η ευκολία με την οποία γίνεται η συνεννόηση των φυλακισμένων «Πυρήνων» με τους συνεργούς τους που κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Η αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι εκτός φυλακής υπάρχουν τουλάχιστον 5 μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, ανάμεσα τους και γυναίκες, οι οποίοι σε σπίτι - γιάφκα έχουν κρυμμένο το οπλοστάσιο της οργάνωσης. Τις επόμενες ημέρες θα βγουν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια όσον αφορά την εξέταση στα υπολείμματα της βόμβας που τοποθέτησαν στην Τσατάνη, οι πρώτες εκτιμήσεις πάντως κάνουν λόγο για περίπου ένα κιλό εκρηκτικής ύλης, πιθανότατα αμμωνιοδυναμίτιδας.

Μετά την βομβιστική επίθεση πάντως σε βάρος της εισαγγελέως, έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους, όπως είναι δικαστικοί που έχουν χειριστεί υποθέσεις των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Σχετικές ειδήσεις