ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ο δολοφόνος της Πανόρμου υποστηρίζει: «Βρισκόμουν σε άμυνα»

Ο δολοφόνος της Πανόρμου υποστηρίζει: «Βρισκόμουν σε άμυνα»

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη πήρε σήμερα από τον εισαγγελέα ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός και υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε την Παρασκευή, τον 62χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στους Αμπελόκηπους.

Θα ισχυριστεί ότι δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από το θύμα - Το χρονικό του ψυχρού φονικού

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της παράνομης οπλοχρησίας.

Αν και τα κίνητρα του φόνου δεν έχουν γίνει επίσημα γνωστά από την Αστυνομία, ωστόσο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι ο συνταξιούχος αστυνομικός, δημιουργούσε προβλήματα γενικώς στη γειτονιά, ενώ με το θύμα είχε διαμάχη από παλιά.

Ο κατηγορούμενος εξερχόμενος από τον εισαγγελέα κούνησε θετικά το κεφάλι του όταν τον ρώτησαν αν μετάνιωσε για την πράξη του, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για αν βρισκόταν σε άμυνα, απάντησε καταφατικά.

Τι θα ισχυριστεί ο δράστης

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του δράστη, ο 60χρονος θα ισχυριστεί ότι δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από το θύμα. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, το όπλο το έφερε νόμιμα, αφού είναι συνταξιούχος αστυνομικός και είχε νόμιμη άδεια οπλοφορίας, ενώ υπογράμμισε ότι είναι απολύτως αναληθές ότι πήγε σπίτι για να πάρει το όπλο. «Η συμπλοκή έγινε μπροστά στην πολυκατοικία του και δεν πήγε στο σπίτι να πάρει όπλο, σε καμία περίπτωση», τόνισε ο κ. Τούμπας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, παρουσιάστηκε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ο δράστης του φονικού που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη συμβολή των οδών Βατοπεδίου και Πανόρμου.

Συνοδευόμενος από συγγενείς του ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, ομολόγησε ότι σκότωσε τον γείτονά του ενώ όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, παρέδωσε το όπλο του φόνου.

Μάλιστα όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, η παράδοσή του ήταν αποτέλεσμα ψυχολογικών πιέσεων από το συγγενικό του περιβάλλον.

Δείτε το tweet της Αστυνομίας:

panormou 1

Το φονικό έλαβε χώρα λίγα μέτρα μακριά από τη ΓΑΔΑ και σε ώρα αιχμής... Ο 60χρονος δεν δίστασε να πυροβολήσει τρεις φορές το θύμα του, λύνοντας έτσι βίαια και οριστικά τη διαφωνία που είχε με το γείτονά του.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, ο πρώην αστυνομικός (με αρχικά ονόματος Φ. Μ.) αφού πιάστηκε στα χέρια με το θύμα έφυγε από το σημείο, πήγε στο σπίτι του που είναι πολύ κοντά, πήρε ένα όπλο, επέστρεψε και πυροβόλησε εναντίον του ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Από το απόγευμα της Παρασκευής ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη του, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιο ήταν το κίνητρο του εγκλήματος.

«Είναι προβληματικό άτομο...»

Έτσι χαρακτηρίζουν οι συνάδελφοι του τον συνταξιούχο αστυνομικό. Σύμφωνα με μαρτυρίες είχε κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στη Μεσσηνία και είχε πρωτοστατήσει στη δημιουργία «ταγμάτων ασφαλείας», καλώντας τους απλούς πολίτες να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, με το πρόσχημα της πάταξης της εγκληματικότητας. Μάλιστα ο ίδιος μέσω ανακοίνωσης του σε τοπική εφημερίδα καλούσε τους νέους «από 15 έως… 70 ετών σε αφύπνιση και επιστράτευση», ενώ σε άλλο σημείο του κειμένου ανέφερε για τα «τάγματα ασφαλείας» που είχαν στόχο να υποκαταστήσουν την αστυνομία:

«Η μεγάλη εγκληματικότητα που μαστίζει την περιφέρειά μας και όλη την Ελλάδα προέρχεται κυρίως από την εγκληματική δράση των αλλοδαπών εισβολέων εγκληματιών, κατοχής της χώρας μας, από τους θρασείς και υπότροπους εγκληματίες, γύφτους-τσιγγάνους, μάστιγα εγκληματικότητος κατά των Ελλήνων».

Τότε στην ίδια ανακοίνωση είχε αναφερθεί και στους αστυνομικούς του Τμήματος Μελιγαλά: «Να μετατεθούν από το ανεπαρκές υπάρχον στα χαρτιά Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, όσοι αστυνομικοί είναι ανεπαρκείς, φοβισμένα ανθρωπάκια και λειτουργούν ως να ευρίσκονται στο αμπέλι τους, χωρίς υπηρεσιακή γνώση και συνείδηση».

Πάντως όπως ανέφεραν μάρτυρες, πιθανή αιτία για την φιλονικία των δύο αντρών φέρεται να ήταν η τοποθέτηση καμερών στο μπαλκόνι του θύματος, κάτι που είχε ενοχλήσει τον δράστη.

(Το μπαλκόνι του θύματος)

Έτρεχαν να σωθούν οι περίοικοι

Να καλυφθούν από τα πυρά προσπάθησαν κάτοικοι και περαστικοί στην οδό Πανόρμου, στο άκουσμα των πυροβολισμών.

«Ακούσαμε τα πιστόλια και κρυφτήκαμε. Ο άνδρας έτρεξε να δει τι γίνεται και είδε έναν άνδρα να φεύγει. Μετά από λίγο ακούσαμε τις σειρήνες της Αστυνομίας», δήλωσε στο Newsbomb.gr κάτοικος της περιοχής.

«Μόλις είχα βγάλει το σκύλο βόλτα. Ξαφνικά ακούω πυροβολισμούς και τραβιέμαι στην είσοδο της πολυκατοικίας. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Είμαστε ήσυχη γειτονιά, δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο», είπε μία γυναίκα που βρέθηκε κοντά στο περιστατικό.

Δείτε τα βίντεο με τις μαρτυρίες των περίοικων



Σχετικές ειδήσεις