ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ηράκλειο: Το θύμα «τσίμπησε» αλλά η απάτη αποκαλύφθηκε

Ηράκλειο: Το θύμα «τσίμπησε» αλλά η απάτη αποκαλύφθηκε

Μία υπόθεση απάτης και τέσσερις απόπειρες εξαπάτησης που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές του δήμου Χερσονήσου, εξιχνιάστηκαν σήμερα (7/11/2016) από αστυνομικούς.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών από τη Βουλγαρία ηλικίας 60 και 51 χρονών, που κατηγορούνται για το αδίκημα της απάτης – ενώ ο 60χρονος συνελήφθη επιπλέον και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του αστυνομικού τμήματος Χερσονήσου, προέκυψε ότι ο 60χρονος με τη συνδρομή του 51χρονου, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, απέσπασε χρήματα από 77χρονη γυναίκα στις 29 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 77χρονη είχε δεχθεί τηλεφώνημα ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα - και για να μην οδηγηθεί στη φυλακή, θα έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 8.000 περίπου ευρώ το οποίο παρέδωσε στη συνέχεια σ’ έναν από τους δύο δράστες.

Επίσης, την ίδια ημέρα επιχείρησαν ανεπιτυχώς να εξαπατήσουν ακόμη τέσσερα άτομα, ηλικίας 54, 65, 72 και 64 χρονών.

Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του 60χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι με μήκος λάμας 12 εκ., ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η προανάκριση διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου.

Σχετικές ειδήσεις