ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συλλήψεις για εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από την Ολλανδία

Συλλήψεις για εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από την Ολλανδία

Συνελήφθησαν στη Γλυφάδα, δύο Βούλγαροι ηλικίας 28 και 36 ετών, για εισαγωγή στην Ελλάδα από την Ολλανδία μεγάλης ποσότητας κοκαϊνης, μέσω αεροπορικών δρομολογίων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αποφάσισαν τον έλεγχό τους. Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο δράστες αφίχθησαν στην Ελλάδα χωρίς αποσκευές, προερχόμενοι από το Μόναχο, που αποτελούσε τον ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού τους από την Ολλανδία στην Ελλάδα.

Σε έλεγχο των αποσκευών τους που έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς κρυμμένες σε διπλό πάτο, εννέα αυτοσχέδιες συσκευασίες, τυλιγμένες με μονωτική ταινία και καρμπόν για την αποφυγή εντοπισμού τους, συνολικού βάρους 4 κιλών και 310 γραμμαρίων.

Κλιμάκιο αστυνομικών τους εντόπισε στον τόπο προσωρινής διαμονής τους στη Γλυφάδα και τους συνέλαβε. Στην κατοχή τους βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν, 3.275 ευρώ και 4 συσκευές κινητών τηλεφώνων. Από την έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες θα μετέφεραν την ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε στην Κύπρο, προκειμένου να τη διαθέσουν στην τοπική αγορά ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις