ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τα κόλπα της μαφίας των διαρρηκτών - Η λεία της ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ!

Τα κόλπα της μαφίας των διαρρηκτών - Η λεία της ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ!

Τα τελευταία έξι χρόνια, η συμμορία της... χλιδής είχε «λεηλατήσει» δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις στην Κέρκυρα, επιλέγοντας πάντα θύματα που είχαν μεγάλη οικονομική άνεση, με αποτέλεσμα η λεία τους να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ!

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ DRONE ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

Η σπείρα είχε οργάνωση στα πρότυπα της μαφίας, αφού αρχηγός ήταν ένας 44χρονος Αλβανός και τα υπόλοιπα μέλη είχαν διακριτούς ρόλους στην εγκληματική οργάνωση, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Οι μαφιόζοι γνώριζαν καλά ποιος από τους υποψήφιους στόχους έχει μετρητά, χρυσαφικά, ακριβά ρολόγια, αλλά και κοσμήματα, αφού τον ρόλο του πληροφοριοδότη έπαιζε 44χρονος τραπεζικός υπάλληλος. Στις παρακολουθήσεις μάλιστα που έκαναν τα μέλη της συμμορίας, εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούσαν ακόμα και drone για να γνωρίζουν τις κινήσεις των θυμάτων τους, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί!

Οι μαφιόζοι για να μην εντοπίζονται από τους αστυνομικούς, χρησιμοποιούσαν τηλέφωνα - φαντάσματα (ανήκαν σε ανύπαρκτα πρόσωπα), ενώ στις συνομιλίες είχαν πάντα κωδικούς. Τα κλοπιμαία τα διοχέτευαν σε ενεχυροδανειστήριο στην Αττική, αφού εκτός από μετρητά είχαν κλέψει και έργα τέχνης γνωστού Κερκυραίου ζωγράφου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 5 άτομα, (4 άνδρες και μία γυναίκα), έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος άλλων 4, ενώ δεν μπορούν να προσδιορίσουν πόσοι είναι οι ασύλληπτοι συνεργοί τους. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 14 διαρρήξεις και μία ληστεία με πιο σημαντικές:

Η ληστεία σε σπίτι και η διάρρηξη ιατρείου, 46χρονου στην Κέρκυρα, την 24 Ιουνίου 2015 και την 5/6 Σεπτεμβρίου 2016 αντίστοιχα, κατά τις οποίες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 195.000 ευρώ, χρυσαφικά και μια φωτογραφική μηχανή αξίας 1500 ευρώ. Στην πρώτη περίπτωση οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει βία σε βάρος της 71χρονης μητέρας του 46χρονου, η οποία κατά τη στιγμή της διάρρηξης βρισκόταν στο σπίτι.

Η διάρρηξη σπιτιού κατά το χρονικό διάστημα 3-6 Σεπτεμβρίου 2016, από προάστιο της Κέρκυρας, από την οποία αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 407.700 ευρώ, κοσμήματα και διάφορα χρηματικά ποσά σε δολάρια και ελβετικά φράγκα.

Η διάρρηξη ιδρύματος στην πόλη της Κέρκυρας κατά την οποία αφαίρεσαν έργα τέχνης γνωστού Κερκυραίου ζωγράφου και η διάρρηξη της κατοικίας 50χρονου ημεδαπού, στις 25 Ιανουαρίου 2013, κατά την οποία αφαίρεσαν μια πλάκα χρυσού, 3000 ευρώ, κοσμήματα αξίας 90.000 ευρώ και άλλα αντικείμενα.

Ο μαφιόζος που δήλωνε... νεκρός!

Και τα κόλπα της μαφίας... της χλιδής δεν τελειώνουν εδώ. Ο αδερφός του αρχηγού της συμμορίας, είχε καταφέρει να πείσει τις αρχές ότι είναι νεκρός! Ο 41χρονος Αλβανός ο οποίος είχε καταδικαστεί σε εφτά χρόνια κάθειρξη το 2003 για διακίνηση ναρκωτικών, μετά τη σύλληψή του δεν προφυλακίστηκε και όταν τελικά έγινε η δίκη δεν εμφανίστηκε ποτέ. Έτσι, καταδικάστηκε ερήμην, ενώ οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν.

Ο δικηγόρος του, όμως προσκόμισε πλαστό έγγραφο του αλβανικού κράτους που βεβαίωνε ότι είχε σκοτωθεί σε τροχαίο, έτσι το δικαστήριο αποφάσισε μετά το «θάνατο» του μαφιόζου να πάψει την ποινική του δίωξη και η υπόθεση να μπει στο αρχείο.

Το 2005 γύρισε από την Αλβανία στην Ελλάδα με νέο όνομα, ενώ με πλαστά έγγραφα κατάφερε να πάρει άδεια παραμονής στην Ελλάδα και να εγκατασταθεί στην Κέρκυρα, όπου μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας ρήμαξε το νησί.

Σχετικές ειδήσεις