ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΣΟΚ στην Αθήνα: «Πούλησαν» σε ζευγάρι βρέφος έναντι 8.000 ευρώ

ΣΟΚ στην Αθήνα: «Πούλησαν» σε ζευγάρι βρέφος έναντι 8.000 ευρώ

Ένα νεογέννητο αγοράκι έγινε αντικείμενο αγοραπωλησίας μεταξύ συμμορίας Βούλγαρων και άτεκνου ζευγαριού.

ΑΦΑΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΟΥ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

Η υπόθεση ήρθε στο φως από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης και έχουν ήδη ταυτοποιηθεί τέσσερα άτομα.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ένας 39χρονος Βούλγαρος εντόπισε μια 30χρονη έγκυο συμπατριώτισσά του, η οποία αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και την έπεισε να δώσει, έναντι χρηματικής αμοιβής, το παιδί της αμέσως μετά τη γέννησή του.

Η έγκυος, συνοδευόμενη από τον 39χρονο, ήρθε στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο και συγκεκριμένα στην Πιερία, όπου εγκαταστάθηκε σε διαμέρισμα συμπατριωτών της στο Μοσχοχώρι, το οποίο βρίσκεται έξω από την Κατερίνη.

Εκεί φιλοξενήθηκε από τον 44χρονο και τη 43χρονη σύζυγό του –κατά πληροφορίες Ρομά- έως τις 2 Ιουνίου, όταν και γέννησε στο νοσοκομείο της Κατερίνης. Πέντε ημέρες μετά, η 30χρονη έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε στο διαμέρισμα.

Στις 9 Ιουνίου, ο 39χρονος μαζί με τη μητέρα και το νεογέννητο, έφτασαν στην Αθήνα, όπου συνάντησαν τους υποψήφιους γονείς, στους οποίους και παρέδωσαν το βρέφος.

Το ζευγάρι –Έλληνες- κατέβαλαν το ποσό των 8.000 ευρώ στον Βούλγαρο, χρήματα τα οποία μοιράστηκαν ως εξής: 2.000 πήρε η μητέρα του βρέφους και περίπου 1.350 το ζευγάρι Βούλγαρων που τη φιλοξένησε στην Κατερίνη. Τα υπόλοιπα χρήματα πήγαν στην τσέπη του 39χρονου, «ενορχηστρωτή» της όλης διαδικασίας.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, ταυτοποίησε τα τέσσερα εμπλεκόμενα άτομα, τον 39χρονο, τη βιολογική μητέρα και το ζευγάρι που τη φιλοξένησε και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και της παράβασης νομοθεσίας περί υιοθεσιών. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται και το ζεύγος που «αγόρασε» το μωρό και αντιμετωπίζει πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα, συνδεόμενες με την παράνομη υιοθεσία.

Εν τω μεταξύ, διεξάγονται έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν το νεογέννητο καθώς και οι νέοι γονείς του, τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι οι αστυνομικές έρευνες για τυχόν εμπλοκή των Βουλγάρων κατηγορουμένων σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Αυτό που εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης είναι εάν ο 39χρονος συμμετείχε σε υπόθεση - «καρμπόν» που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, στην ίδια περιοχή, όπου κι εκεί εγκυμονούσα Βουλγάρα, 32 ετών, ήρθε στην Ελλάδα για να γεννήσει το παιδί της και στη συνέχεια να το «πουλήσει» σε άτεκνο ζευγάρι.

Παρότι η 32χρονη γέννησε κανονικά ένα υγιέστατο κοριτσάκι, η «αγοραπωλησία» -που είχε οριστεί επίσης στις 8.000 ευρώ- την τελευταία στιγμή δεν έγινε, αλλά συνελήφθησαν οι βιολογικοί γονείς και δύο ακόμη Βούλγαροι που ενεπλάκησαν στην υπόθεση. Τα στοιχεία όμως του φερόμενου ως μεσολαβητή, βουλγαρικής καταγωγής και εκ των βασικών «πρωταγωνιστών» εκείνης της υπόθεσης, δεν είχαν ταυτοποιηθεί.