ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ελληνική Αστυνομία: 1.079 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους τον Νοέμβριο

Ελληνική Αστυνομία: 1.079 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους τον Νοέμβριο

Ακόμη 1.709 επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους διαχειρίστηκαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας τον μήνα Νοέμβριο

Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία.

Από τις αρχές του έτους έχουν επιστραφεί συνολικά στις χώρες καταγωγής τους 17.663 άτομα.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, άλλοι 1.709 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, το μήνα Νοέμβριο.

Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (836 άτομα), το Πακιστάν (192 άτομα), το Αφγανιστάν (143 άτομα), το Μαρόκο (139 άτομα), το Ιράν (95 άτομα), το Ιράκ (73 άτομα), την Αλγερία (61 άτομα) και τη Γεωργία (51 άτομα).

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους έχουν επιστραφεί συνολικά στις χώρες καταγωγής τους 17.663 άτομα.

Σχετικές ειδήσεις