ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στις φυλακές Κορυδαλλού η Πόλα Ρούπα

Στις φυλακές Κορυδαλλού η Πόλα Ρούπα

Ειδήσεις | Πόλα Ρούπα: Ενώπιον του εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών παρουσιάστηκε η Πόλα Ρούπα προκειμένου να εκτελεστούν οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος της.

Η Εισαγγελία Εφετών διέταξε την κράτηση της Πόλας Ρούπα στις φυλακές Κορυδαλλού λόγω των καταδικαστικών αποφάσεων, ωστόσο προς το παρόν παραμένει κρατούμενη στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της εισαγγελέως Εκτελέσεως Ποινών η Πόλα Ρούπα αναφέρθηκε μόνο στο θέμα του ανήλικου παιδιού της και ζήτησε να μην βρίσκεται στο νοσοκομείο, αλλά να αναλάβει την φροντίδα του η μητέρα της και η αδελφή της.

Ως προς τις καταδικαστικές αποφάσεις σημειώνεται ότι η μία είναι του 2013 και αφορά στην υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.

Τότε το Ε΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών της επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών (εκτιτέα 25 έτη).

Η δεύτερη απόφαση ειναι του 2016 από το ΣΤ΄ Τριμελές Εφετείο Αθηνών, με την οποία η σύντροφος του Μαζιώτη καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα 11 ετών (εκτιτέα 10 χρόνια), σχετικά με έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 10 Απριλίου 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη της η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό της σύλληψης της Πόλας Ρούπα

Σχετικές ειδήσεις