ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πετροπόλεμος, χημικά, τραυματίες και συλλήψεις στη Βάρκιζα σε ραντεβού για «κόντρες»

Πετροπόλεμος, χημικά, τραυματίες και συλλήψεις στη Βάρκιζα σε ραντεβού για «κόντρες»

Με πέτρες και μολότοφ επιτέθηκαν σε αστυνομικούς νεαροί, οι οποίοι παρακολουθούσαν αυτοσχέδιες «κόντρες» αυτοκινήτων στη Λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου, το βράδυ της Τρίτης (31/01).

Στο αυτόφωρο οδηγούνται σήμερα 30 συλληφθέντες από τα χθεσινοβραδινά σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Βάρκιζα όταν συνεπλάκησαν νεαροί που είχαν μεταβεί στο σημείο για αυτοσχέδιους αγώνες, με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στη συμβολή της Λ. Ποσειδώνος με την οδό Β. Κωνσταντίνου.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί από πέτρες, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν από τις αστυνομικές δυνάμεις ματαιώθηκαν οι αυτοσχέδιοι αγώνες. Ειδικότερα, στο σημείο συγκεντρώθηκαν περίπου 400 άτομα, ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα, για να παρακολουθήσουν τις «κόντρες». Η Τροχαία Ελληνικού, όμως, κινήθηκε άμεσα και ειδοποιήθηκε διμοιρία των ΜΑΤ, που μετέβη στο σημείο, με αποτέλεσμα να μην γίνουν οι αγώνες.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους, επιτέθηκαν με πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα εναντίον της διμοιρίας, με αποτέλεσμα να γίνει συμπλοκή και να κλείσει για περίπου μια ώρα η παραλιακή Αθηνών-Σουνίου.

Σχετικές ειδήσεις