ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συναγερμός για τους «ληστές με τα χρηματοκιβώτια»: Χτύπησαν δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες

Συναγερμός για τους «ληστές με τα χρηματοκιβώτια»: Χτύπησαν δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία για τους «ληστές με τα χρηματοκιβώτια», όπου σχεδόν καθημερινά εισβάλλουν σε γνωστές εταιρείες, τα γραφεία των οποίων στεγάζονται κοντά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (08/02/2017) οι αδίστακτοι ληστές πραγματοποίησαν μέσα σε λίγες μόνο ώρες διπλό «χτύπημα».

Ήταν λίγο μετά τις 2:00 όταν οι ληστές έβαλαν στόχο τα γραφεία πασίγνωστης εταιρείας που παρασκευάζει μπισκότα. Οι δράστες, σύμφωνα με την Αστυνομία, ακινητοποίησαν τον φύλακα, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στη Θήβα και τον λήστεψαν. Οι ληστές στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, ενώ για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο δεν μπήκαν στα γραφεία της εταιρείας.

Λίγη ώρα αργότερα, γύρω στις 04:30 επτά άγνωστοι, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, «χτύπησαν» στις εγκαταστάσεις εργοστασίου αλευροποιΐας, στο 52ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στα Οινόφυτα. Αφού εισέβαλαν στα γραφεία, «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο και εξαφανίστηκαν. Περίπου μια ώρα αργότερα, βρέθηκε καμένο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, το αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο είχε κλαπεί μία ημέρα νωρίτερα από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δείτε εδώ τα «χτυπήματα» των ληστών με τα... χρηματοκιβώτια

Χτυπούν και δένουν τα θύματά τους

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται για μέλη της ίδιας συμμορίας ληστών, πιθανότατα ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι είναι οπλισμένοι με πιστόλια και καλάσνικοφ, μπαίνουν στις εταιρείες συνήθως νυχτερινές ώρες φορώντας κουκούλες και αρπάζουν τα χρηματοκιβώτια. Μάλιστα, σε περίπτωση που κάποιος υπάλληλος αντιδράσει ή δεν είναι «συνεργάσιμος» δεν διστάζουν να τον χτυπήσουν και να τον δέσουν.

Γιατί η αδίστακτη συμμορία των «χρηματοκιβωτίων» χτυπάει σε εταιρείες στις Εθνικές Οδούς

Η Ασφάλεια έχει συγκροτήσει ειδικά κλιμάκια που ασχολούνται αποκλειστικά με τη σύλληψη των μελών της συμμορίας που «χτυπούν» επιχειρήσεις στα δυτικά και βόρεια προάστια της Αττικής, με στόχο χρηματοκιβώτια. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι οι δράστες εκμεταλλεύονται την πρόσβαση στην Εθνικό Οδό από όπου και φεύγουν ανενόχλητοι. Στοχεύουν, δηλαδή σε επιχειρήσεις στα βόρεια προάστια γιατί γνωρίζουν ότι ευνοείται η διαφυγή τους μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας. Μάλιστα, συνήθως επιλέγουν να δράσουν τις νυχτερινές ώρες, προκειμένου να δράσουν ανενόχλητοι.

Οι αστυνομικοί με βάση τις μαρτυρίες των θυμάτων, το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των επιχειρήσεων, αλλά και από στοιχεία που τυχόν έχουν αφήσει, όπως αποτυπώματα και DNA προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους ληστές, αφού η εκτίμηση είναι ότι τα περισσότερα μέλη είναι σεσημασμένα.

Σχετικές ειδήσεις