ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συμμορία των χρηματοκιβωτίων: Ο φόβος και ο τρόμος των μεγάλων εταιρειών

Συμμορία των χρηματοκιβωτίων: Ο φόβος και ο τρόμος των μεγάλων εταιρειών
Τα μέλη της συμμορίας που εισβάλουν σε μεγάλες εταιρείες και αρπάζουν τα χρηματοκιβώτια, είναι αδίστακτα και αποφασισμένα για όλα. Στις επιθέσεις συμμετέχουν περίπου έξι με επτά άτομα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η σύνθεση της συμμορίας αλλάζει.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΔΙΦ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΛΗΣΤΩΝ - ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι ληστές είναι ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και Ρομά. Κάποιοι απ αυτούς μάλιστα είναι σεσημασμένοι κακοποιοί και γι αυτό πυρπολούν τα οχήματα διαφυγής μετά τις επιθέσεις, για να εξαφανίζουν έτσι αποτυπώματα και DNA που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν την ταυτότητα τους. Φορούν πάντα κουκούλες για να μην καταγράφονται τα χαρακτηριστικά τους από τις κάμερες ασφαλείας των εταιρειών που «χτυπούν» και έχουν βαρύ οπλισμό, όπως καλάσνικοφ και πιστόλια. Χρησιμοποιούν συνήθως κλεμμένα πανάκριβα τζιπ για να μεταφέρουν τα χρηματοκιβώτια, ενώ δεν διστάζουν να κάνουν και δύο απανωτές επιθέσεις σε μια βραδιά, με δρομολόγιο διαφυγής πάντοτε την εθνική οδό.

Αυτό είναι το «προφίλ» της διαβόητης «συμμορίας των χρηματοκιβωτίων» που μέχρι στιγμής έχει εισβάλει σε περίπου 20 μεγάλες εταιρείες στα βόρεια προάστια, αλλά και σε περιοχές της δυτικής Αττικής, όπως το έχει δημιουργήσει το ειδικό κλιμάκιο της ασφάλειας Αττικής που ασχολείται αποκλειστικά με την εξάρθρωση της σπείρας, που έχει σπείρει τον τρόμο και τον πανικό σε εργαζόμενους και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

Εισβολές σε 20 μεγάλες εταιρείες

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει κατάθεση από τα θύματα τους - κυρίως φύλακες τους οποίους έδεσαν και χτύπησαν - ενώ παράλληλα εξετάζουν εξονυχιστικά και το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των εταιρειών, το οποίο συγκρίνουν με βίντεο από παλαιότερες ληστρικές επιθέσεις. Η εγκληματική δράση της συμμορίας των ληστών που «ξηλώνει» τα χρηματοκιβώτια, ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και συνεχίζεται παρά τη μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας. Στο στόχαστρο της αδίστακτης συμμορίας έχουν μπει μεγάλες εταιρείες στην Κηφισιά, στο Καπανδρίτι, στο Σχηματάρι, στον Ασπρόπυργο, στο Μενίδι και στα Οινόφυτα.

Άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά έχουν στήσει «παγίδες» με μπλόκα και περιπολίες στις περιοχές που χτυπούν τα μέλη της συμμορίας, σε μία προσπάθεια να «πέσουν» πάνω στους ληστές, πριν ή μετά από επίθεση…, καθώς οι ληστές των χρηματοκιβωτίων «δείχνουν» αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά την ελευθερία τους και δεν θα διστάσουν να πυροβολήσουν εναντίον των αστυνομικών…

Σχετικές ειδήσεις