ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πρωτοφανής απάτη: Επικαλούνταν την πρόεδρο του Αρείου Πάγου και αποσπούσε δεκάδες χιλιάδες ευρώ

Πρωτοφανής απάτη: Επικαλούνταν την πρόεδρο του Αρείου Πάγου και αποσπούσε δεκάδες χιλιάδες ευρώ

Ένας άνδρας 44 ετών και μια 43χρονη συνελήφθησαν στο Περιστέρι και στη Νίκαια, αντίστοιχα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενοι για εκβίαση και για αδικήματα που εμπίπτουν στον νόμο περί όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 44χρονος, που είναι συνιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας όπλων, παρέλαβε, τον περασμένο Οκτώβριο, από πολίτη δύο σκοπευτικά πιστόλια, με σκοπό τη συντήρηση ή την πώλησή τους σε περίπτωση που θα βρισκόταν αγοραστής. Ένα μήνα αργότερα, είπε ψευδώς στον κάτοχο των πιστολιών, ότι κινδυνεύει να φυλακιστεί, γιατί το ένα από τα δύο όπλα εστάλη για συντήρηση σε οπλουργό, ο οποίος συνελήφθη για λαθρεμπόριο φυσιγγίων και οπλοκατοχή.

Το θύμα πείστηκε από τον 44χρονο να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 34.000 ευρώ, προκειμένου με τις γνωριμίες, που ισχυριζόταν ότι διέθετε, ο κατηγορούμενος να «κλείσει» την υπόθεση και να αποφύγει τη δίωξη. Μάλιστα ο 44χρονος επικαλέστηκε πώς μία από αυτές τις γνωριμίες ήταν η Βασιλική Θάνου. Μέρος του ποσού αυτού, με υπόδειξη του δράστη, κατατέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό της 43χρονης.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο κατηγορούμενος ξαναζήτησε από το θύμα την καταβολή επιπλέον 67.000 ευρώ, γιατί, όπως ψευδώς είπε πάλι, τα χρήματα αυτά απαιτούσαν οι υποτιθέμενοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αστυνομικοί και δικαστικοί. Τελικά συμφώνησαν στην καταβολή σε πρώτη φάση, του ποσού των 25.000 ευρώ, τα οποία θα παρέδιδε σε πέντε ισόποσες δόσεις των 5.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, το θύμα κατήγγειλε τον εκβιασμό στην αστυνομία και για το λόγο αυτό οργανώθηκε ειδική επιχείρηση, ενώ προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο 44χρονος και συνελήφθη. Παράλληλα, στα χέρια της αστυνομίας έπεσε και η 43χρονη.

Ύστερα από έρευνα στην οικία του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τρία περίστροφα, 490 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, πέντε γεμιστήρες πιστολιών, πλήθος τμημάτων όπλων, μια σιδερογροθιά, ένα ζευγάρι χειροπέδες, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, ένας ασύρματος, μια συσκευή εκτόξευσης υδρογόνου, τέσσερα μαχαίρια και το χρηματικό ποσό των 3.850 ευρώ.

Παράλληλα, στην οικία της 43χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: χρηματικό ποσό 30.000 ευρώ, 175 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, οκτώ γεμιστήρες πιστολιών και ένας ταχυγεμιστήρας περιστρόφου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Σχετικές ειδήσεις