ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Φόβοι για μπαράζ αποστολής τρομο-δεμάτων

Φόβοι για μπαράζ αποστολής τρομο-δεμάτων

«Ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Σ.Π.Φ. είναι μια ιδέα και ότι η Iδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης.»

ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ»

Στο κείμενο που ανέβασε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» απειλεί με νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στο πλαίσιο του σχεδίου «Νέμεσις» και αναλαμβάνει την ευθύνη της αποστολής του παγιδευμένου δέματος στον Σόιμπλε, όχι όμως και του τρομο - δέματος στα γραφεία του Δ.Ν.Τ. στο Παρίσι.

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι πεπεισμένοι ότι πίσω και απ΄ αυτό το δέμα - βόμβα κρύβονται ασύλληπτα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης και δεν αποκλείουν να μην ανέλαβαν ακόμη την ευθύνη, γιατί ίσως έχουν στείλει και άλλα τρομο - δέματα από την Αθήνα με προορισμό στόχους του εξωτερικού, που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση.

Έτσι, πρόσωπα και οργανισμοί που θεωρούνται πιθανοί στόχοι είναι στις Η.Π.Α. και στο Βέλγιο, που αποτελεί το διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και στις δύο επιθέσεις οι τρομοκράτες έριξαν τα παγιδευμένα δέματα σε ταχυδρομικά κουτιά πιθανότατα στις 14 Μαρτίου, για να μην καταγραφούν τα χαρακτηριστικά τους από κάμερες ασφαλείας, ενώ δεν αποκλείεται να έκαναν και «πρόβα» των χτυπημάτων, για να βεβαιωθούν ότι η εκρηκτική ύλη (μικρή ποσότητα πυρίτιδας, χωρίς πυροδοτικό μηχανισμό) που είχαν τοποθετήσει, δεν θα ανιχνευτεί από τα ειδικά μηχανήματα που υπάρχουν στα αεροδρόμια σε Ελλάδα, Γαλλία και Γερμανία, αφού ο εκρηκτικός μηχανισμός έμοιαζε με βαρελότο.

Άλλωστε και το 2010 οι «Πυρήνες της Φωτιάς» είχαν στείλει 14 παγιδευμένα δέματα σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και σε στόχους του εξωτερικού, ανάμεσά τους και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

ΕΛ.ΑΣ.: «Λερναία Ύδρα... οι Πυρήνες της Φωτιάς»

«"Η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" είναι σαν τη "Λερναία Ύδρα", κόβεις ένα κεφάλι και μετά από λίγο φυτρώνουν δύο. Τα τελευταία 9 χρόνια έχουμε συλλάβει δεκάδες μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης και παρόλα αυτά συνεχίζει τις επιθέσεις, τις οποίες μάλιστα αναβαθμίζει επιχειρησιακά. Συνεχώς "στρατολογεί" νέα μέλη από τη δεξαμενή των αντιεξουσιαστών, τα οποία όμως δέχονται εντολές από την ηγετική ομάδα που βρίσκεται στη φυλακή. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, το πως δηλαδή οι φυλακισμένοι «Πυρήνες» έχουν επικοινωνία με τους ασύλληπτους συνεργούς τους και οργανώνουν τα χτυπήματα. Τα επόμενα δύο 24ωρα είναι κρίσιμα για να διαπιστωθεί, εάν υπήρξε μαζική αποστολή παγιδευμένων δεμάτων από τους "Πυρήνες της Φωτιάς", οι οποίοι θέλουν να αποδείξουν, ότι η τρομοκρατική οργάνωση παραμένει "αλώβητη" παρά τις συλλήψεις...»

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στο Newsbomb.gr για τα τρομο- δέματα, που έχουν σημάνει συναγερμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Από τα λόγια του φαίνεται ο προβληματισμός που υπάρχει στις Aρχές για τη νέα γενιά τρομοκρατών που είναι πιο μαζική και άκρως επικίνδυνη, αφού καταφέρνει να εντοπίζει κενά στα μέτρα ασφαλείας και να χτυπάει ακόμη και στο εξωτερικό...

Σχετικές ειδήσεις