ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θρίλερ με τα «τρομοδέματα» - Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται «χτυπήματα» στην Ελλάδα - Ποιοι οι στόχοι

Θρίλερ με τα «τρομοδέματα» - Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται «χτυπήματα» στην Ελλάδα - Ποιοι οι στόχοι

Νέες αποστολές «τρομοδεμάτων» φοβάται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όσο η τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» δεν δημοσιεύει προκήρυξη για τις επιθέσεις σε Σόιμπλε και ΔΝΤ.

ΤΙ ΨΑΧΝΕΙ Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΑ 8 ΔΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΕΛ.ΤΑ. - ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ - ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Νέο μπαράζ αποστολής «τρομοδεμάτων» φοβάται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη χθεσινή ανακάλυψη οκτώ ύποπτων δεμάτων στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Οι συγκεκριμένοι -νέοι- φάκελοι, είναι όμοιοι με αυτούς που εστάλησαν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, την περασμένη εβδομάδα.

Αυτή τη φορά, ως παραλήπτες αναφέρονται γνωστοί αξιωματούχοι, κυρίως οικονομικοί παράγοντες κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και διεθνών οικονομικών οργανισμών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Μεταξύ των παραληπτών φέρεται να είναι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τα γραφεία της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, ο οίκος Fitch, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ και ο οίκος Moody's.

Οι φάκελοι εντοπίστηκαν χθες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι και έχουν ήδη αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου και θα ελεγχθούν για τυχόν αποτυπώματα ή δείγματα DNA. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ/ΜΠΕ), η έρευνα των τρομοπακέτων θα διαρκέσει αρκετό διάστημα, καθώς αρχικά απενεργοποιούνται και κατόπιν -στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας- αναζητούνται αποτυπώματα DNA και άλλα στοιχεία.

Φερόμενοι ως αποστολείς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα, όπως αναγραφόταν στους δύο προηγούμενους φακέλους (Άδωνις Γεωργιάδης στο Βερολίνο και Βασίλης Κικίλιας στο Παρίσι) αλλά πανεπιστημιακοί καθηγητές οικονομία και οικονομολόγοι.

Μεταξύ αυτών των ονομάτων είναι του Γκίκα Χαρδούβελη ενώ δεν επιβεβαιώνεται η αρχική πληροφορία που έκανε λόγο και για το όνομα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Όλα τα ονόματα που υπάρχουν στους φακέλους θα ανακοινωθούν, πιθανότατα σήμερα, αφού ολοκληρωθεί η ενημέρωση από την Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι τα δύο παγιδευμένα πακέτα που έφτασαν στον προορισμό τους την περασμένη εβδομάδα και τα οκτώ που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα, είναι της ίδιας παρτίδας, αν και ανάληψη ευθύνης υπάρχει από την «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», μόνο για τον φάκελο στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας ενώ παράλληλα εκτιμούν ότι ενδεχομένως υπάρχουν και άλλοι φάκελοι. Η συνδεσμολογία είναι πανομοιότυπη, καθώς και η εκρηκτική ύλη που έχει χρησιμοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο παγιδευμένος φάκελος στον κ. Σόιμπλε, που εντοπίστηκε και ερευνήθηκε, αποτελείτο από 31 γραμμάρια πυρίτιδας για πυροτεχνήματα και έναν απλό μηχανισμό ανάφλεξης.

Η οργάνωση στο κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο, ανέφερε ότι θα ακολουθήσει προκήρυξη κάτι που αναμένουν στην Αντιτρομοκρατική γιατί όσο δεν υπάρχει προκήρυξη παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο ενός νέου χτυπήματος, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

Οι οκτώ φάκελοι έχουν σταλεί από διάφορα σημεία, τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Εκτιμάται ότι αυτοί που εντοπίστηκαν χθες, καθυστέρησαν να φτάσουν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ., λόγω της περιοχής απ' όπου ταχυδρομήθηκαν, πιθανότατα από εξωτερικά γραμματοκιβώτια, καθώς και λόγω του Σαββατοκύριακου που μεσολάβησε.

Αυτό, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν αναμενόμενο, γι' αυτό και υπήρχαν συνεχώς άτομα της Αντιτρομοκρατικής στο κέντρο διαλογής (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα).

Από την Αντιτρομοκρατική γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί από ποιες περιοχές ταχυδρομήθηκαν, για την περίπτωση που υπάρχουν κάμερες και έχουν πιθανόν καταγράψει τους δράστες.

Τα συγκεκριμένα πακέτα κρίθηκαν ύποπτα από τα ονόματα των αποστολέων και των παραληπτών και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε η παγίδευση τους, τόσο από εκπαιδευμένο σκύλο της ΕΛ.ΑΣ όσο και από τα μηχανήματα των ΕΛΤΑ.

Πληροφορίες: ΑΠΕ




Σχετικές ειδήσεις